Bečić: Na mržnju i nervozu vlasti, treba odgovarati osmijehom i radom

Naš zadatak je da učinimo i više nego što je potrebno na građenju atmosfere za pobjedu, kazao je izabrani predsjednik Opštinskog odbora Zeta
73 pregleda 14 komentar(a)
Demokrate Zeta, konvencija, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Zeta, konvencija, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 18.12.2017. 13:33h

Demokratska Crna Gora održala je u Golubovcima Prvu izbornu konvenciju Demokrata Zeta. Na Konvenciji je izabran Opštinski odbor Demokrata Zeta, koji broji 32 člana, a za njegovog predsjendika izabran je Luka Krstović, diplomirani ekonomista.

Osim rukovodstva Demokratske Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Aleksom Bečićem, članova i simpatizera iz Zete, Konvenciji su prisustvali i predsjednik i članovi rukovodstva GP URA, Dritan Abazović, Miloš Konatar i Luka Rakčević.

Bečić je, između ostalog, zamolio sve prisutne da na mržnju i nervozu predstavnika vlasti, treba odgovarati samo osmijehom i radom.

„To ih nervira. Na njihove podjele, samo treba uzvratiti činjenicama. Oni o partizanima i četnicima, a mi pitamo gdje su pare? Oni o bjelašima i zelenašima, a mi pitamo gdje su fabrike? Oni o Šešelju i Miloševiću, a mi pitamo zašto nas zadužiste 3 milijarde, gdje je sportska hala u Zeti, gdje je put Golubovci-Mataguži-Tuzi, žašto nas uništavate sa uvozničkim lobijima, zašto nam kradete šljunak iz korita rijeka? Oni o 1918-oj, a mi pitamo - kome prodaste Solanu, Miločer, Sveti Stefan i Mamulu? Oni o Dubrovniku, a mi pitamo gdje je Sveto, kako je Miloš, gdje su milioni? Oni o Milu i Momiru, a mi gdje je Aco, je li još na birou, treba li da ga častimo još 10 miliona ako je one potrošio? Oni o protivnicima države, a mi koliko nam poveećaste pdv, akcize, takse i poreze? Za nas prepreke ne postoje, jer pobjeda nema alternativu! Budućnost mladosti, budućnost naše Crne Gore je ugrožena! Za to se ne pita možeš li, kako si, hoćeš li, već se podrazumijeva da se zato daje i poslednji atom snage! Kad, ako ne sad? Kako, ako ne zajedno? Aleksa i Dritan, a ne Dritan protiv Aleksa, Dženan i Miloš, a ne Dženan protiv Miloša, Štjefan i Luka, a ne Štjefan protiv Luke, Zeta i Ulcinj, Bijelo Polje i Berane, Tuzi i Podgorica, zajedno, složno, bratski do pobjede nad najvećim evropskim diktatorom današnjice!“, kazao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je naglasio da ovo nije utakmica od 60 minuta, od 90 minuta.

„Ovo je maraton, koji traži kondiciju, upornost i istrajnost. Maraton na kome ćemo nailaziti i na kišu, i na sunce, i na snijeg, i na grad. Ali bitno je da ne stajemo, da ne odustajemo, da idemo svakim danom po jedan korak naprijed. Put istine, put pravde, put slobode, put znanja, poštenja i budućnosti je uvijek duži put, put koji traje, ali put koji nema alternaitvu za nas koji vodimo računa o kostima naših predaka i budućnosti naših potomaka! Zato, nastavljamo, još jače, još brže, još odlučnije, još hrabrije, za mladost, za budućnost, za Zetu, za Crnu Goru, za pobjede!“

Izabrani predsjednik Opštinskog odbora Zeta naglasio je da je srećan zbog činjenice da nas okuplja zdrava vezivna nit satkana od vidljivog entuzijazma, izražene želje za promjenama koje dugo čekamo, snage da se odupremo ovom mraku kojeg simbolizuje vladajuća garnitura.

„Srećan zbog naše iskrene želje da bude dobro našem prijatelju, brastveniku, komšiji, nama samima. Naš zadatak je da učinimo i više nego što je potrebno na građenju atmosfere za pobjedu. A pobjeda u Zeti znači uspješnog domaćina u svim zetskim naseljima, zapošljenog i porodično formiranog mladog čovjeka, punu kuću veselih osmjeha naših najmlađih“, kazao je Krstović.

Bonus video: