Jakić za predsjednika Opštine Šavnik

Jakić je rođen 1988. godine u Šavniku. Završio je Pravni fakultet u Podgorici. Na istom fakultetu magistrirao je na smjeru krivično pravo. Do sada je obavljao poslove sekretara radnih tijela, načelnika Komunalne policije i potpredsjednika Opštine Šavnik

5781 pregleda 11 komentar(a)
Jugoslav Jakić, Foto: Opština Šavnik
Jugoslav Jakić, Foto: Opština Šavnik

Na sjednici SO Šavnik, koja je zakazana za četvrtak, 18. februara, biće izabran novi predsjednik Opštine, a vladajuća Demokratska partija socijalista za tu funkciju predložila je Jugoslava Jakića, dosadašnjeg predsjednika Skupštine opštine.

On će na mjestu predsjednika Opštine zamijeniti Vlatka Vukovića koji je zbog zdravstvenih problema podnio ostavku.

Na sjednici će biti izabran i novi predsjednik lokalnog parlamenta, a DPS je za tu funkciju predložio Nadeždu Kotlicu, koja je u ranijem sazivu već bila predsjednica SO.

Sjednicom će predsjedavati Srećko Kotlica, odbornik DPS-a, a odbornici će konstatovati i prestanak manadata aktuelne potpredsjednice Opštine Šavnik Milijane Ašanin.

Jakić je rođen 1988. godine u Šavniku. Završio je Pravni fakultet u Podgorici. Na istom fakultetu magistrirao je na smjeru krivično pravo. Do sada je obavljao poslove sekretara radnih tijela, načelnika Komunalne policije i potpredsjednika Opštine Šavnik.

Kotlica je diplomirana ekonomistkinja i profesionalno je angažovana na različitim poslovima u Opštini Šavnik od 1986. godine. Do sada je obavljala poslove referentkinje za plan i analizu, načelnice odjeljenja za poljoprivredu, sekretarke Sekretarijata za privredu i društvene djelatnosti, rukovodioca Službe za socijalni rad i potpredsjednice Opštine Šavnik. Bila je predsjednica SO Šavnik, a na tu funkciju ju je zamijenio Jakić.

I ona i Jakić su članovi Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a Šavnik. SO Šavnik broji 30 odbornika, 19 iz redova koalicije DPS-SD, osam iz koalicije SNP-DF i tri odbornika Demokrata.

Bonus video: