Zirojević: Borovinić Bojović priznala da je obmanula javnost

Portparol Socijaldemokratske stranke, Nikola Zirojević je naveo da odjednom, kada stiže donacija iz Srbije, koju je, kako smatra trebalo prihvatiti, vakcine mogu se primi i mimo "pravila"

6694 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Zirojević, Foto: Socijaldemokrate
Zirojević, Foto: Socijaldemokrate

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović obmanula je javnost kada je tvrdila da ne može da primi donaciju vakcina, ocijenjeno je iz Socijaldemokrata (SD).

Portparol te stranke Nikola Zirojević kazao je da je Borovinić Bojović priznala da je "rekla neistinu o tome da ne može da primi donaciju vakcina biznismena koji posluju u Crnoj Gori".

Zirojević je rekao da je Borovinić Bojović sve vrijeme tvrdila da donacija ne može da se primi jer se ona mora ostvariti “sa proizvođačima ili vladom države proizvođača”.

On je naveo da odjednom, kada stiže donacija iz Srbije, koju je, kako smatra trebalo prihvatiti, vakcine mogu se primi i mimo tih “pravila”.

"Samo zbog toga, te očajne zdravstvene situacije, svako sa iole profesionalnom i ličnim integritetom bi preuzeo odgovornost i podnio ostavku, dok se naša ministarka krije i “iskoči” samo kad treba nekog drugog da okrivi. Da je neko drugi kriv niko više ne vjeruje", kazao je Zirojević.

Prema njegovim riječima, Borovinić Bojović je imala skoro tri mjeseca da makar elementarne stvari obezbijedi.

Zirojević je naveo da je u Crnoj Gori najviše je hospitalizovanih na 100 hiljada u regionu, da je najviše i aktivno oboljelih, da je najveća i 14 incidencija u regionu.

On je rekao da je Crna Gora na drugom smo mjestu po broju umrlih u regionu i da je jedina u Evropi (pored Kosova), gdje vakcinacija nije ni počela.

Zirojević je ocijenio da je sve to za krivičnu odgovornost a ne samo za ostavku.

"A cijela ova situacija sa odbijanjem “nepodobnih” donacija i prihvatanjem donacije iz Srbije pokazuje i svu nesposobnost i malicioznost Vlade Crne Gore", zaključio je Zirojević.

Bonus video: