Davidović: Selo je žila kucavica i Nikšića i Crne Gore

"Sramota je što je naš seljak u podređenoj poziciji, a trebalo bi, u ovako maloj državi, da bude okosnica ekonomskog napretka“, poručio je Davidović

5245 pregleda 488 reakcija 38 komentar(a)
Davidović, Foto: Narodni pokret
Davidović, Foto: Narodni pokret

Biznismen Miodrag Daka Davidović, lider i osnivač „Narodnog pokreta“, prije dva dana, nakon što je Opštinska izborna komisija prihvatila njihovu listu, zvanično je počeo sa predizbornim aktivnostima za predstojeće izbore koji će se u gradu pod Trebjesom održati 14.marta.

Kako je navedeno u saopštenju za javnost, Davidović je prihvatio poziv brojnih nikšićkih domaćina da posjeti njihova seoska gazdinstva i da sa njima razgovara o teškoj situaciji u koj se već dugo nalaze.

„Selo je žila kucavica ne samo Nikšića, kao najveće opštine u Crnoj Gori, već i cijele države. Sramota je da naš seljak danas nema osnovnu podršku od države, da ne može da živi bez strepnje i radi kao nekada. Sramota je što je naš seljak u podređenoj poziciji, a trebalo bi, u ovako maloj državi, da bude okosnica ekonomskog napretka“, poručio je Davidović.

Kako je kazao, predlog budžeta Opštine Nikšić za poljoprivredu je, „najblaže rečeno, sraman“.

„U poljoprivredu bi moralo da se usmjeri najmanje pet puta više sredstava da bi mogli da govorimo o bilo čemu. Priroda nam je dala zemlju na kojoj sve uspijeva, a mi i dalje nijesmo u mogućnosti da iskoristimo ni dio toga. Država mora stati iza domaćina i njegovog rada. Država i grad Nikšić moraju pružiti seljacima bezuslovnu podršku, ukoliko žele da obezbijede ekonomsku stabilnost i prosperitet svojim građanima“, zaključio je Davidović.

Bonus video: