odbornik snp-a poručio

Božović: Vuković propustio da kaže da su za stanje u MA odgovorne njegove partijske kolege, a ne vlast

"Poznato je da su se godinama na rukovodećim mjestima u tom državnom preduzeću nalazili kadrovi bivše vlasti, koji su primali astronomske plate za crnogorske uslove. S druge strane, firma je bilježila gubitke i sve više je tonula u dubiozu",

3575 pregleda 5 komentar(a)
Božović, Foto: SNP
Božović, Foto: SNP

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, donoseći odluku da se svakom zaposlenom u Montenegro Airlines-u (MA) isplati jednokratna pomoć, propustio je da kaže da su za postojeće stanje najodgovornije upravo njegove partijske kolege, a ne aktuelna vlast na državnom nivou, rekao je Bogdan Božović, odbornik Socijalističke narodne partije (SNP) u Skupštini Glavnog grada.

"Poznato je da su se godinama na rukovodećim mjestima u tom državnom preduzeću nalazili kadrovi bivše vlasti, koji su primali astronomske plate za crnogorske uslove. S druge strane, firma je bilježila gubitke i sve više je tonula u dubiozu", kazao je Božović.

On je dodao da je država nastavljala "nemilice da 'sipa' novac ovoj kompaniji" bez obzira na, kako navodi, često ukazivanje na neracionalno poslovanje.

"Sada nas uči kako Vuković o svim tim činjenicama koje su poznate javnosti nije bio obaviješten ili je propustio da reaguje".

Božović je kazao da su obespravljeni radnici brojnih preduzeća kao što su KAP i Radoje Dakić u prethodnom periodu često protestovali na ulicama, pokušavajući da dođu do pravde i pred međunarodnim sudovima.

"Takođe je poznato da su godinama nailazili na zid ćutanja i odsustvo sentimenatalnosti za njihove probleme kod bivše vlasti. Imajući u vidu sve rečeno, možemo zaključiti da je ovakva odluka odlazeće garniture u Glavnom gradu populistički potez i želja da se operu ruke od nečinjenja u prethodnom periodu", naveo je Božović.

Oni su sigurni da će "talas promjena" koji je počeo 30. avgusta na državnom nivou ubrzo zahvatiti i Podgoricu.

Preporučujemo za Vas