SNP: Nezadovoljni smo dosadašnjim radom SDT-a

Ivanović je kazao da "zakoni nisu povučeni i da na to SNP CG ne bi pristala, već da je samo odložena sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se isti razmatrati, a da se u međuvremenu, do sazivanja nove sjednice, očekuje mišljenje Venecijanske komisije o predloženim zakonima"

7628 pregleda 16 komentar(a)
Sa sjednice Izvršnog odbora, Foto: SNP CG
Sa sjednice Izvršnog odbora, Foto: SNP CG

Bilo je potrebno saslušati i uvažiti mišljenje partnera iz EU povodom zakonskih akata, istakao je predsjednik Odbora i potpredsjednik SNP CG Dragan Ivanović na sjednici Izvršnog odbora Odbora SNP Glavnog grada Podgorica.

Na sjednici je stavljen akcenat na Predlog zakona o Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju i Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Državnom tužilaštvu, a Ivanović je kazao da "zakoni nisu povučeni i da na to SNP CG ne bi pristala, već da je samo odložena sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se isti razmatrati, a da se u međuvremenu, do sazivanja nove sjednice, očekuje mišljenje Venecijanske komisije o predloženim zakonima".

On je istakao da je SNP CG nezadovoljna dosadašnjim radom Specijalnog državnog tužilaštva i da su očekivali "da će Milivoje Katnić sam podnijeti ostavku, naročito nakon presude Apelacionog suda u slučaju "Državni udar"".

"SNP je jasnog opredjeljenja da Katnić mora da ide sa funkcije SDT-a ili tužioca za organizovani kriminal i korupciju, kako će se zvati po novom zakonu, kao i njegovi prvi saradnici", navodi se u njihovom saopštenju.

Oni su, kako kažu, sve vrijeme kritikovali institucije u Crnoj Gori smatrajući ih zarobljenim od strane bivšeg režima, a da su bili u pravu "pokazuju slučajevi koji se ovih dana otkrivaju".

Na sastanku je takođe bilo riječi i o izborima u Nikšiću i zaključeno je da "koalicija koja je na državnom nivou osvojila najveći broj glasova ima dobru šansu da ponovi taj uspjeh i u gradu pod Trebjesom, te da je potrebno da svi ulože napore da se taj cilj ostvari"

Sjednici su prisustvovali i potpredsjednici Radmila Čagorović, Bogdan Božović i Marija Radinović.

Bonus video: