Konjević: Sekulović da organizuje da članovi Odbora obiđu lokacije na kojima je ugrađena oprema za nadzor

„I shodno Zakonu o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane pozove nadležni Odbor da zajedno sa njim i stručnim timovima MUP-a posjeti lokacije gdje je oprema ugrađena i na licu mjesta dobije informaciju o svim detaljima oko realizacije konkretnog Projekta“, kaže se u saopštenju

13127 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Poslanik Socijademokratske partije (SDP) Raško Konjević pozvao je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da organizuje posjetu članova skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu svim lokacijama na kojima je ugrađena oprema u okviru Projekta jačanja nadzora državne granice.

Kako je saopšteno iz SDP-a, nabavka opreme u okviru tog projekta, koja je finansirana sredstvima Evropske unije (EU) kroz model direktne budžetske pomoći, izazvala je niz medijskih spekulacija o navodno nezakonitom postupanju i potencijalnim koruptivnim radnjama.

Iz te partije su ocijenili da je, imajući u vidu da su korišćena sredstva EU, pa je odgovornost državnih organa posebno izražena, potrebno da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), na čelu sa ministrom Sekulićem, pokaže proaktivni pristup.

„I shodno Zakonu o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane pozove nadležni Odbor da zajedno sa njim i stručnim timovima MUP-a posjeti lokacije gdje je oprema ugrađena i na licu mjesta dobije informaciju o svim detaljima oko realizacije konkretnog Projekta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, zbog svih medijskih informacija vezanih za taj slučaj, Konjević, kao član Odbora za bezbjednost i odbranu, pozvao Sekulovića da organizuje posjetu članova Odbora svim lokacijama na kojima je ugrađena oprema u okviru Projekta jačanja nadzora državne granice.

"Podržavajući Vaš pristup da se izvrše detaljne provjere svih tenderskih procedura vjerujem da ćete prihvatiti moju inicijativu u cilju snaženja transparentnosti rada Vlada i jačanja vladavine prava, a i sa stanovišta potrebe jačanja kontrolne i nadzorne uloge Parlamenta", navodi se u pismu Konjevića.

Bonus video: