DF: Nećemo podržati predlog Sekulovića za novog šefa policije

"Naša koalicija neće i ne pristaje da pripadnici režima Mila Đukanovića, pod jeftinim izgovorima i protivzakonitim radnjama, eliminišu jedine ozbiljne i odgovorne kandidate"

42588 pregleda 285 reakcija 198 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Koalicija za budućnost Crne Gore
Ilustracija, Foto: Koalicija za budućnost Crne Gore

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” neće podržati predlog Ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića vezano za izbor direktora Uprave policije, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

"Kao što smo obavijestili ranije premijera (Zdravka) Krivokapića, obavještavamo i crnogorsku javnost da naša koalicija neće i ne pristaje da pripadnici režima Mila Đukanovića, pod jeftinim izgovorima i protivzakonitim radnjama, eliminišu jedine ozbiljne i odgovorne kandidate", naveli su u svom saopštenju.

Oni su kazali da njihovi birači nijesu glasali za tu koaliciju "da bi ova Vlada postavljala na ključna mjesta u policiji "kadrove povezane sa DPS-om, Duškom Markovićem i Veselinom Veljovićem".

Pozvali su Krivokapića da poništi ovaj konkurs i omogući da "pravi čovjek, onaj koji nema nikakve dugove i obaveze prema bivšem režimu, dođe za direktora Uprave policije".

"Tako je bolje i ispravnije postupiti nego policiju ponovo predati u ruke Milu Đukanoviću i DPS-u, kao što je to nedavno učinjeno sa izborom vršioca dužnosti", kazali su iz DF.

Ostalo je nejasno u čije ime DF šalje saopštenje jer su koaliciju ZBCG činili i Socijalistička narodna partija, Pokret za promjene i Prava Crna Gora, ali u Skupštini nisu dio istih poslaničkih klubova. Koaliciju je predvodio sadašnji premijer Krivokapić.

Bonus video: