Pajović: Tvrdnje MVP su gruba neistina i nastavak primitivizma

On je kazao da iskreno žali što dvojica diplomata drugi dan pretresajući službene prostorije, "bez naloga suda i potpuno neovlašćeno", nisu u stanju da pronađu pečat u ambasad

19324 pregleda 167 reakcija 99 komentar(a)
Pajović, Foto: Filip Roganović
Pajović, Foto: Filip Roganović

Opozvani ambasador Crne Gore u Kini Darko Pajović kazao je da su navedene tvrdnje Ministarstva vanjskih poslova (MVP) "gruba neistina i nastavak primitivizma kojim MVP nastavlja urušavanje međunarodnog ugleda Crne Gore".

"Ponoviću još jednom, pečat nije kod mene i on je u ambasadi Crne Gore. Pečat, takođe, nikada nisam iznio ni iznosio iz ambasade", rekao je Pajović. On je kazao da će poslije "ponovljenih neistina da bi se uozbiljili jer ovo prevazilazi sve granice, ne pristojnosti već normalnosti", podnijeti krivičnu prijavu protiv odgovornih iz MVP, zbog, kako navodi, zloupotrebe službenog položaja i protivpravnih radnji sa tim u vezi. "Javno tražim od MVP da objavi službenu prepisku za koju je navedeno da je potvrda da tražim da se dokumenta iznesu iz ambasade ili da potvrđuju da je pečat kod mene licno. Ukoliko MVP nije u mogućnosti, tražim odobrenje da ja to uradim", rekao je Pajović. On je kazao da iskreno žali što dvojica diplomata drugi dan pretresajući službene prostorije, "bez naloga suda i potpuno neovlašćeno", nisu u stanju da pronađu pečat u ambasadi.

"Ono čim jesam ohrabren je da su nakon današnjeg pretresa pronašli ključeve i bankovne kartice za koje je juče navedeno da nisu u ambasadi. Danas su pronađeni u ambasadi i to je dobro", rekao je Pajović. Ostajem dostupan na telefon i adresu koja vam je poznata, za svu podršku i pomoć bez obzira na sve okolnosti.

Bonus video: