Kabinet Đukanovića: Da li je ovo Vlada ili salon za prodaju automobila?

On smatra da na taj način "brukaju državu i funkcije koje trenutno obavljaju", a da pritom "prećutkuju kojom brzinom se širi administracija pod njihovim vođstvom, i koliko majbaha će građani za to platiti."

63763 pregleda 464 reakcija 358 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Kada bi posao dilera za prodaju auta, na šta su se sveli, pošao za rukom, bio bi to najveći uspjeh u prvih sto dana ove Vlade, kazao je šef kabineta predsjednika Miodrag Radović.

On je obraćanje ministra finansija predsjedniku države ocijenio kao "neprimjereno i nevaspitano" i kaže da "gotovo nije vrijedno komentara" i da "najbolje govori o njemu, kao i o onome ko ga je tu doveo i koga predstavlja"

"Premijer i ministar finansija koji su prvog radnog dana zadužili državu gotovo milijardu eura ne samo iza očiju građana, nego i onih koji su ih doveli na ta mjesta, sad prosipaju maglu toj istoj javnosti o uštedama i rješavanju socijalnih problema prodajom dva automobila", naveo je Radović u svom saopštenju.

On smatra da na taj način "brukaju državu i funkcije koje trenutno obavljaju", a da pritom "prećutkuju kojom brzinom se širi administracija pod njihovim vođstvom, i koliko majbaha će građani za to platiti."

Povezani članci

19. Februar 2021.

Spajić pozvao Đukanovića da zaduži drugo vozilo

"Sreća je ipak po Crnu Goru što sve indicije pokazuju da njihova vlada nije dugog vijeka", kazao je šef kabineta.

On u saopštenju navodi da bi "bilo zanimljivo znati je li to smišljao dok u radno vrijeme vježba u teretani "Hiltona", ili dok njegov premijer organizuje posebnu pres-aukciju." Dalje kaže "Da nije žalosno, bilo bi zaista smiješno"

Radović objašnjava da je blindirani auto za potrebe Predsjednika nabavljen po procjeni nadležnih službi o njegovoj bezbjednosti.

Kazao je da očekuju da te službe procijene da li je takav auto više potreban ili nije i da za to ponesu odgovornost.

"I tu se završava sva njihova majbah-filozofija. To je jedno tehničko pitanje koje se rješava u komunikaciji službenika određenog nivoa, bez zamajavanja javnosti demagoškim populističkim igrarijama. Kakvih nije bilo, recimo, kad je ta ista Vlada riješila da izdvaja budžetska sredstva za obezbjeđenje ministrice kulture, nauke, prosvjete i sporta. Taman će im dobro doći taj višak automobila što ih je ministar finansija našao u garaži. Ima li još nedje ovakvog primjera u svijetu.", zaključuje Radović u svom saopštenju.

Bonus video: