Demokrate Nikšić: Simović o trošku građana svaki dan na posao dolazi iz Podgorice

"Ni sadašnji, ni prethodni, predsjednik Opštine Nikšić nijesu živjeli u Nikšiću, a ta praksa postoji još samo u Šavniku gdje još uvijek vlast vrši DPS, ali ni tamo ne zadugo"

28310 pregleda 74 reakcija 69 komentar(a)
Vuković, Foto: Demorkate
Vuković, Foto: Demorkate

Da je još jedan u nizu gradonačelnika Nikšića iz redova DPS-a podmetnut građanima, govore i dokazi u vidu putnih naloga za službeno vozilo predsjednika Opštine, Milutina Simovića, koji, gotovo svakog dana, o trošku građana, na posao dolazi iz Podgorice i sa posla odlazi u Podgoricu, tvrdi Nemanja Vuković, kandidat za odbornika i potpredsjednik Opštinskog odbora Demokrata Nikšić.

To je kako navodi najbolji pokazatelj da je DPS izigrao pravila kako bi lažirao uslov prebivališta i kako bi, kako je kazao, ponizio Nikšić dovodeći predsjednika Opštine iz Podgorice.

"Ni sadašnji, ni prethodni, predsjednik Opštine Nikšić nijesu živjeli u Nikšiću, a ta praksa postoji još samo u Šavniku gdje još uvijek vlast vrši DPS, ali ni tamo ne zadugo", rekao je Vuković.

Oni navode da su oni koji su u ime DPS-a upravljali Nikšićem, "ulagali tamo gdje lično žive, a ne tamo gdje vrše vlast o čemu najbolje govori podatak da su planovi Uprave javnih radova za Nikšić iznosili svega 0,86% kapitalnog budžeta te institucije".

"Sa ovakvom praksom raskidamo 14. marta kada će Nikšićani preuzeti upravljanje Opštinom. U Nikšiću će se odlučivati u Nikšiću, a ne u nekim drugim gradovima, Splendidu ili Prvoj banci. Samo takav pristup je garant raskida sa bezakonjem, zloupotrebama i rasipanjem novca građana, i, sa druge strane, garant početka investiranja u razvoj grada i poboljšanje kvaliteta života građana. Mi imamo viziju grada, čiste ruke i ljude sa znanjem koji će oporaviti Nikšić i pozicionirati ga kao najrazvijeniji grad u Crnoj Gori", rekao je Vuković.

Demokrate su dostavile i fotografije putnih naloga.

Bonus video: