Šundić: Zbog Krivokapića sam spriječen da pristupim radnom mjestu

"Vi ste čovjek koji je aktuelni premijer i valjda svojim ponašanjem, svojim primjerom, treba da budete primjer drugima. Današnji primjer ne služi na Vašoj časti", kazao je Šundić

29204 pregleda 174 reakcija 164 komentar(a)
Šundić, Foto: Evropski tim za Nikšić
Šundić, Foto: Evropski tim za Nikšić

Kandidat za odbornika sa liste Evropski tim za Nikšić, Petar Šundić, kazao je da je zbog premijera Zdravka Krivokapića "i njegove svite" danas spriječen da pristupi službenim prostorijama na Bedemu.

Šundić je osnivač i direktor muzičke manifestacije "Bedem fest".

"Petar Šundić danas nije mogao da se popne na tvrđavu, ni kao građanin, ni kao neko čije se kancelarije nalaze na tvrđavi. Dakle, na svom radnom mjestu. Razlog je bio, po meni, minoran. Nisam bilo čim želio da ugrozim nečiju bezbjednost, niti da remetim snimanje promotivnih videa koji su ovih dana veoma aktuelni na tvrđavi. Gospodin Zdravko Krivokapić i njegova svita nije dozvolila da Petar Šundić danas, kao mirnodopski i pozitivan čovjek se popne na svoje radno mjesto, pripremajući 12. izdanje Bedem festa", naveo je on.

Pozvao je predsjednika Vlade da se "više nikad ovakva stvar ne dogodi nijednom građaninu i građanki Crne Gore".

"Vi ste čovjek koji je aktuelni premijer i valjda svojim ponašanjem, svojim primjerom, treba da budete primjer drugima. Današnji primjer ne služi na Vašoj časti", kazao je Šundić.

Iz Evropskog tima za Nikšić su poručili da se radi o neprimjerenom gestu.

"Šundić je danas od strane obezbjeđenja premijera Krivokapića, spriječen da se popne na Bedem i uđe u svoje službene prostorije koje već godinama koristi. Kršenjem slobode, kabadahijskim odnosom u svojstvu iskazivanja moći i prisilom, premijer Krivokapić je zaposjeo prostor oko Bedema kao da je u pitanju njegov lični posjed. A istinskom umjetniku, simbolu Bedem festa, čovjeku koji je u potpunosti oživio ovaj lokalitet i zahvaljujući kojem je ovom mjestu vraćen stari sjaj danas je zabranjeno da radi na svom radnom mjestu zato što je premijer Krivokapić snimao promotivne spotove. Evropski tim za Nikšić najsnažnije osuđuje napad koji se danas dogodio i kabadahijama sa vlasti poručujemo da će evropski Nikšić dati snažan odgovor na ovaj i slične sramne postupke koji se ovih dana demonstriraju u našem gradu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: