Šehović tražio dokumentaciju o kupovini dva aviona

"Važno je i sa koje budžetske pozicije su sredstva uplaćena kompaniji ToMontenegro na ime osnivačkog kapitala, a iz kojih su avioni plaćeni", napisao je Šehović

9104 pregleda 67 reakcija 67 komentar(a)
Šehović, Foto: Savo Prelević
Šehović, Foto: Savo Prelević

Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović od premijera Zdravka Krivokapića zatražio je dostavljanje Vladine Informacije na osnovu koje je odobrena kupovina dva aviona za 21,7 miliona dolara, kao i odluke Odbora direktora i ugovora koji prati kupovinu,i javnog poziva koji je prethodio poslu.

"Važno je i sa koje budžetske pozicije su sredstva uplaćena kompaniji ToMontenegro na ime osnivačkog kapitala, a iz kojih su avioni plaćeni, te da li je oko svega konsultovana Agencija za zaštitu konkurencije, odnosno kako i po kojoj proceduri je čitav postupak sproveden. Dostavljanje ovih odgovora bi pomoglo da se razriješi dilema koju nemali dio javnosti ima, izražavajući sumnju u zakonitost odnosno transparentnost postupka", napisao je Šehović.

Šehović je ocijenio da u prilog transparentnosti ne ide to što je o poslu od 21,7 miliona dolara Vlada odlučivala bez održavanja sjednice.

Bonus video: