"zadovoljna intenzivnom savezničkom saradnjom u okviru NATO alijanse"

Injac: Crna Gora nastavlja da promoviše evroatlantske vrijednosti

Injac je ukazala na značaj kontinuirane grčke podrške evropskoj integraciji Crne Gore

2245 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Crna Gora će nastaviti da promoviše evroatlantske vrijednosti, kazala je ministarka odbrane Olivera Injac na sastanku sa ambasadorom Grčke Panajotisom Partsosem.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, rekla da je zadovoljna intenzivnom savezničkom saradnjom u okviru NATO alijanse.

Injac je naglasila da će Crna Gora nastaviti da promoviše evroatlantske vrijednosti i zahvalila se na podršci koju je Grčka pružala Crnoj Gori u prilagođavanju svog odbrambenog sektora tokom procesa pristupanja NATO.

"Ona je posebno naglasila značaj učešća grčkih vojnih vazduhoplova u sprovođenju zaštite crnogorskog vazdušnog prostora putem Air policinga, kao i školovanje budućih oficira Vojske Crne Gore na grčkim vojnim akademijama.“, navodi se u saopštenju.

Injac je ukazala na značaj kontinuirane grčke podrške evropskoj integraciji Crne Gore.

Partsos je kazao da je zadovoljan što se ove godine obilježava stogodišnjica diplomatskih odnosa Crne Gore i Grčke.

On je ukazao na tradicionalno prijateljstvo dvije države, koje, kako je naveo, dijele zajedničku viziju stabilnosti i prosperiteta u regionu Balkana, Mediterana i u cijeloj Evropi.

Partsos je pohvalio sadržajnu i dinamičnu saradnju u oblasti odbrane, navodeći da je uvjeren da će ona biti intenzivirana u narednom periodu realizacijom bilateralnih i savezničkih aktivnosti.

Sagovornici su, kako je saopšteno, konstatovali da je neophodno još bliže povezivanja i zajedničko djelovanja dvije države, imajući u vidu kompleksnost savremenih bezbjednosnih izazova.

Preporučujemo za Vas