Kastratović: Hoćemo Nikšić kojim se neće upravljati iz Podgorice a ni iz susjednih država

On je kazao da lokalna vlast u prethodnom periodu nije uradila gotovo ništa za ekonomsko oživljavanje Nikšića, sem djelimične stabilizacije javnih finansija

4433 pregleda 89 reakcija 28 komentar(a)
Kastratović, Foto: SDP Nikšić
Kastratović, Foto: SDP Nikšić

Hoćemo Nikšić kojim se neće upravljati iz Podgorice a ni iz susjednih država, poruka je kandidata za odbornika Socijalističke demokratske partije (SDP) u Nikšiću Marka Kastratovića.

On je kazao da lokalna vlast u prethodnom periodu nije uradila gotovo ništa za ekonomsko oživljavanje Nikšića, sem djelimične stabilizacije javnih finansija.

"Nije u prethodnom periodu doveden makar jedan značajniji investitor koji bi otvorio nova radna mjesta.Od nekada industrijskog i univerzitetskog grada dobili smo grad u kome se nastavilo sa visokom stopom nezaposlenosti iz koga se stanovništvo odseljava a stanovništvo uglavnom preživljava zahvaljujući materijalnom obezbeđenju, radu u uslužnoj i trgovinskoj djelatnosti", rekao je Kastratović.

On je dodao da razvoj i unapređenje socijalne i dječje zaštite nije u skladu sa potrebama lokalnog društva.

"Trenutnom socijalnom politikom u opštini samo se stvaraju zavisni pojedinci i porodice od pomoći opštine a ne radi se na njihovom osnaživanju kako bi samostalno funkcionisali uz adekvatna zaposlenja i rješavanje stambenih pitanja. Aktuelno ne postoji socijalni dijalog činioca sistema socijalne i dječije zaštite što predstavlja prepreku u zaštiti građana koji se nađu u stanju socijalne potrebe. Vođenje postupka za rješavanje stambenih potreba lica u stanju socijalne potrebe, takođe nije primjeren potrebama lokalnog stanovništva i neophodne su reforme koje će dovesti do transparentnog raspolaganja stambenim jedinicama u korist lica koja se nađu u stanju potrebe za istim", kazao je on.

Kastratović je naveo da će SDP sugrađanima ponuditi program i kadar za sprovođenje istog, viziju poštenog i radnog Nikšića "kojim se neće upravljati iz Podgorice, ali i mnogo manje iz nekih susjednih država".

"Ponudićemo program koji će učiniti Nikšićanima život boljim i grad po mjeri svakog njegovog građanina", naveo je Kastratović.

Bonus video: