Ekološki pokret Ozon podržao koaliciju Za budućnost Nikšića

Perović je naveo da je koalicija Za budućnost Nikšića integralno prihvatila “Zeleni plan", koji je projekat Ozona

6260 pregleda 47 reakcija 13 komentar(a)
Perović i Kovačević, Foto: Za budućnost Nikšića
Perović i Kovačević, Foto: Za budućnost Nikšića

Ekološki pokret Ozon podržao je danas koaliciju Za budućnost Nikšića, saopšteno je iz tog političkog saveza.

Marko Kovačević, kandidat za predsjednika Opštine Nikšić, razgovarao je o ekološkoj budućnosti toga grada sa Aleksandrom Perovićem, direktorom Ekološkog pokreta Ozon iz Nikšića.

Perović je, kako je saopšteno, naveo da je koalicija Za budućnost Nikšića integralno prihvatila “Zeleni plan", koji je projekat Ozona.

“Zeleni plan za naš grad je definitivno vizionarski projekat koji bi našem gradu trebalo da obezbijedi održivu budućnost,” smatra Perović.

Kazao je da je Kovačević bio najbolji polaznik škole ekološkog aktivizma parlamentarnog programa koji su sprovodili sa mladim predstavnicima političkih partija.

“Mi Marku snažno vjerujemo, i vjerujemo da je on čovjek koji može da iznese ovu priču koju je započeo. Marko je budućnost Nikšića i naravno da smo mi, kao neko ko se bori za budućnost Nikšića, na njegovoj strani.”

Kovačević navodi da je upravo kao polaznik te škole upoznao ljude iz NVO Ozon, i vidio "koliko oni dobra iskreno žele i Crnoj Gori kao ekološkoj državi koja je to načelno bila ali nije postala suštinski", ali i Nikšiću iz kojeg većina članova te NVO dolazi.

“Zato mi nismo imali nikakav problem da vaš “Zeleni plan” pogledamo, da ga dobro razmotrimo i izanaliziramo, jer znamo da su to dobri projekti i iskrene namjere i upravo iz tih razloga smo odlučili da taj plan prihvatimo kao integralni dio našeg predizbornog programa i da to bude ono što ćemo ponuditi građanima Nikšića.”

Kovačević je kazao kako se nada da će Nikšić sprovođenjem tog plana poslužiti kao primjer cijeloj državi, da bi Crna Gora kroz nekoliko godina postala istinski ekološka država.

Bonus video: