Kardin: Crnogorske vlasti da se suprotstave spoljnim naporima da se promijeni kurs zemlje

"I dalje podržavam aspiracije Crne Gore da bude više integrisani dio Evrope koja je bezbjedna, slobodna i u miru. Pozivam crnogorske vlasti sada, kao što sam to radio i ranije, da se suprostave naporima koji dolaze spolja sa ciljem da se zemlja usmjeri u pravcu koji je drugačiji od onog koji narod podržava, da odgovornosti članice NATO-a shvate ozbiljno i da se pridržavaju obaveza koje je zemlja preuzela u tom pogledu", istakao je Kardin.

5029 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Kardin, Foto: Reuters
Kardin, Foto: Reuters

Pozivam crnogorske vlasti da se suprotstave spoljnim naporima da se zemlja usmjeri u pravcu drugačijem od onog koji narod podržava i da poštuju obaveze preuzete članstvom u NATO-u", izjavio je za Glas Amerike američki senator Ben Kardin.

Kardin, član senatskog Spoljnopolitičkog odbora i budući predsjedavajući američke Helsinške komisije, to je poručio u pisanoj izjavi povodom zahtjeva Glasa Amerike da prokomentariše aktuelne tenzije u Crnoj Gori i optužbe da se Srbija miješa u unutrašnje stvari u zemlji, kao i primjedbe opozicije u pogledu pojedinih imenovanja u obavještajnom i bezbjednosnom sektoru.

Istaknuti američki senator je podsjetio da se u Kongresu snažno zalagao za članstvo Crne Gore u NATO-u.

"I dalje podržavam aspiracije Crne Gore da bude više integrisani dio Evrope koja je bezbjedna, slobodna i u miru. Pozivam crnogorske vlasti sada, kao što sam to radio i ranije, da se suprotstave naporima koji dolaze spolja sa ciljem da se zemlja usmjeri u pravcu koji je drugačiji od onog koji narod podržava, da odgovornosti članice NATO-a shvate ozbiljno i da se pridržavaju obaveza koje je zemlja preuzela u tom pogledu", istakao je Kardin.

Bonus video: