Đukanović u HN: DPS da ne slijedi ponašanje opozicije na državnom nivou

"Ne zagovaram unisaona razmišljanja unutar bilo koje zajednice, ni unutar porodice , partije ili društva, čak podstičem različitosti dok ne definišemo stav"
16 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Slavica Kosić
Milo Đukanović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.12.2017. 14:11h

DPS je u Herceg Novom 2.000. godine izgubio vlast i od tada traju njegovi pokušaji da dobije novu šansu i osvoji vlast u najvećem bokeljskom gradu, gdje su sada opozicija.

Ovo je danas ustvrdio lider te partije Milo Đukanović koji prisustvuje VIII Opštinskoj izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novog.

Đukanović je istakao da je je važno da se iz opocizionog statusa nauči lekcija i da DPS ne slijedi ponašanje opozicije na državnom nivou. On je sugerisao partijskim drugovima u Herceg Novom "da ne slijedimo rezon da se sve urotilo protiv nas, da ne optužuju one koji su pobjednici, da ne priznaju rezultate demokratske volje građana, jer to vodi u pretvaranje političkih partija u politički horor." Umjesto toga sugerisao je "da se pažljivo analiziraju razlozi koji su u zoni odgovornosti DPS a“.

Kao jedan od razloga neuspjeha na vanrednim lokalnim izborima u Herceg Novom koji su održani u maju, Đukanović je naveo nejedinstvo u lokalnom DPS u.

"Na posljednjim lokalnim izborima nismo svi bili u istoj koloni. Uložio sam lični napor da otklonim taj problem, ali nisam siguran u kojoj sam mjeri bio uspješan. To je posljedica kontinuranog unutar partijskog života i ne rješava za jedan ili sedam dana, naglasio je Đukanović i pozvao učesnike konferencije da ga otklone, kako za četiri godine ne bi zabilježili još jedan nezadovoljavajući izborni rezultat u Herceg Novom.

"Ne zagovaram unisaona razmišljanja unutar bilo koje zajednice, ni unutar porodice, partije ili društva, čak podstičem različitosti dok ne definišemo stav. Ako i nakon toga nastavimo da djelujemo različito onda nismo partija, već organizovana grupa ljudi i imaćemo štete u ostvarivanju naših strateških ciljeva“, poručio je Đukanović i zaključio da je "DPS u prethodnih 25 godina bila dominantna na crnogorskoj političkoj sceni jer je jedinstveno stajala iza svojih ciljeva“.

U drugom dijelu izborne konferencije koji je u toku i koji je zatvoren za medije, trebalo bi da bude izabran novi saziv Opštinskog odbora DPS Herceg Novog i njegov predsjednik.

Bonus video: