kandidatkinja za odbornicu koalicije “Za budućnost Nikšića” poručila

Đurović: DPS sistemom “ugradnje” uništio infrastrukturu Nikšića

"Ovaj putni pravac je počeo sa rekonstrukcijom 2019. godine i završen je u 2020, a radove je izvodilo preduzeće “AD Mehanizacija i Programat”

2730 pregleda 312 reakcija 3 komentar(a)
Đurović, Foto: Ujedinjena Crna Gora Nikšić
Đurović, Foto: Ujedinjena Crna Gora Nikšić

Dionica puta Rubuža–Župa Nikšićka koja je rekonstruisana 2019. godine i čiji radovi su trajali skoro osam mjeseci, danas se opet rekonstruiše – opet se reže asvalt i popravljaju pokotine i rupe, tvrdi kandidatkinja za odbornicu koalicije “Za budućnost Nikšića” i funkcionerka Ujedinjene Crne Gore (UCG), Anica Đurović.

"Ovaj putni pravac je počeo sa rekonstrukcijom 2019. godine i završen je u 2020, a radove je izvodilo preduzeće “AD Mehanizacija i Programat”, rekla je ona.

Đurović navodi da je prva dionica puta dužine 2 km završena 2019. godine, a radovi na još 4 km puta do Brane na Liverovićkom jezeru su počeli 21.03.2020. godine.

Ona je kazala da je po riječima bivšeg gradonačelnika opštine Nikšić Veselina Grbovića, Župa trebala da dobije put po svim evropskim standardima, gdje je budžetom opštine Nikšića obezbijeđeno oko 1.500.000 evra.

Iz UCG su kazali da je po tadašnjim riječima predstavnika Direkcije za saobraćaj, Nikole Arnauta, koji je prezentovao projekat, predviđena temeljna rekonstrukcija glavne saobraćajnice, zamjena kompletne kolovozne trake, odnosno postavljanje 40cm tamponskog sloja, i 14cm asfaltnog zastora, kompletnu izgradnju novih rigola i potpornih zidova, a da je predmjet i predračun navedenih radova iznosio je 1.410.000 evra.

asfalt
foto: Ujedinjena Crna Gora Nikšić

“Evropski put je sve osim “evropskog standarda”. Prva dionica puta koja je skoro rekonstruisana, a od čije rekonstrukcije nije prošlo više od godinu dana, ovih dana se opet sanira. Saniraju se pukotine i oštećenja kao i rupe koje su nastale na kolovozu, a koji se vjerovatno ne bi opet ni popravljao da nijesu uskoro lokalni izbori”, kazala je Đurović i dodala:

“Da li su poslušani savjeti građevinskog stručnjaka i da li je put zadovoljio projektnu dokumentaciju kao i debljinu asfaltnog sloja, pokazalo se ovih dana gdje se neprikidno radi na ponovnoj sanaciji.”

Ona je dodala da je DPS još jednom pokazao kako se vodi retrogadna politika, sistem “ugradnje” provizije, a čiju cijenu nažalost plaćaju građani Župe i Nikšića.

asfalt
foto: Ujedinjena Crna Gora

“Zbog svega toga sigurni smo da će 14. marta doći do promjena u Nikšiću, i da će se sredstva trošiti kvalitetno i transparentno, a samim tim da će nam putevi duže trajati”, kazala je kandidatkinja za odbornicu koalicije 'Za budućnost Nikšića' I funkcionerka UCG, Anica Đurović i dodala:

“Mi iz koalicije 'Za Budućnost Nikšića' ćemo se zalagati, da ovakvi i slični projekti budu ispitani, kao i da li su sva predviđena sredstva za naznačenu namjenu potrošena u tu svrhu.”

Preporučujemo za Vas