Opština Nikšić: Godinama ulažemo u sport

Ističu da Opština Nikšić već godinama pruža podršku sportskim klubovima izdvajajući sredstva u iznosu od 250.000 eura na godišnjem nivou za odvijanje trenažnog procesa, kao i da su ove godine usvojili novi Pravilnik o sufinansiranju programa rada sportskih klubova, raspisala Konkurs i donijela Odluku da finasijski podrži 42 sportska kluba koja ispunjavaju uslove

1375 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Iz Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić reagovali su na saopštenje Građanskog pokreta URA vezano za stanje sporta u gradu pod Trebjesom. Iz opštinskog sekretarijata su opštužili URA-u da „krade njihove ideje i iznosi kao svoje planove, nešto što se već realizuje“.

„Nije sramota ne znati šta se u gradu događa, ali jeste sramota plagirati. Stoga, obavještavamo neznavene da je u oblasti sporta Opština Nikšić posljednjih godina uložila značajna sredstva, kako za izgradnju sportske infrastrukture, tako i za podršku sportistima i sportskim klubovima. Kada je u pitanju infrastruktura, podsjećamo da je ova lokalna uprava izgradila olimpijski bazen, izgrađene su nove svlačionice i postavljeni reflektori na stadionu FK Sutjeska, a u završnoj fazi je i izgradnja zapadne tribine stadiona, po evropskim standardima. U toku je rekonstrukcija dvorane Sportskog centra, rukometni klubovi dobili su novi prostor za treninge, urađen je veliki broj sportskih terena i igrališta u mjesnim zajednicama itd. Ono što iz URE najavljuju kao novost da će realizovati, obavještavamo da se to u našem gradu realizuje punih 43 godine, a odnosi se na školski sport i školu skijanja. Takođe, inicijativu za ponovno pokretanje FK Čelik, već odavno smo najavili i radimo na tome, a g-da iz URE to najavljuju kao najbitniji segment njihovog programa“, navodi se u reagovanju Sekretarijata.

Ističu da Opština Nikšić već godinama pruža podršku sportskim klubovima izdvajajući sredstva u iznosu od 250.000 eura na godišnjem nivou za odvijanje trenažnog procesa, kao i da su ove godine usvojili novi Pravilnik o sufinansiranju programa rada sportskih klubova, raspisala Konkurs i donijela Odluku da finasijski podrži 42 sportska kluba koja ispunjavaju uslove.

„Ova Odluka svakako je opšte prihvaćena od kompletne sportske javnosti, jer će značiti dodatni podstrek za postizanje još boljih rezultata, a samim tim i promociji našeg grada. I u narednom periodu nastavljamo sa izgradnjom sportske infrastrukture, prije svega trim staze oko Trebjese, potom sportsko-rekreativne oaze na Krupcu, zatim novih sportskih igrališta itd. Molimo gospodu iz URA-e da ubuduće, prije nego što se obrate javnosti, dobro informišu o dešavanjima u svom gradu, kako ne bi dolazili u situaciju da pred građane Nikšića izlaze nepripremljeni i neinformisani“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: