Vujović: Ozbiljna upozorenja NATO partnera novoj vlasti

"Kada znamo da je lažni diplomata, i sve su prilike agent srpske BIA, Stevan Simijanović zahvaljujući tijesnim vezama i saradnjom sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem mjesecima unazad, prije i nakon izbora, defilovao po Crnoj Gori i imao pristup ko zna kakvim informacijama, onda je potupno jasna uznemirenost naših NATO partnera"

7632 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Vujović, Foto: Savo Prelević
Vujović, Foto: Savo Prelević

Sve češća ozbiljna upozorenja iz samog vrha američkog Kongresa da nova vlast u CG skreće sa prozapadnog kursa potvrđuju stavove Socijaldemokratske partije (SDP) da nužne promjene koje su se desila 30. avgusta nemaju ambiciju da demokratizuju zemlju već da u nekoliko etapa promijene njeno unutrašnje uređenje i vanjskopolitičku orijentaciju, saopštio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

"Jedan od lidera Demokrata u Senatu SAD senator Durbin je uputio do sada najozbiljnije upozorenje i dijagnozu stanja u Crnoj Gori navodeći da vlast u Srbiji i Rusija ulažu ogromna sredstva uključujući finansijska da destabilizuju Crnu Goru a time i NATO i EU. Takođe jedna od doajena Američkog Senata i predsjednik Helsinške komisije Ben Kardin je dao slične ocjene stanja u Crnoj Gori", rekao je Vujović.

On navodi da posebno zabrinjava tvrdnja senatora Durbina o ulozi srpske BIA u dešavanjima u Crnoj Gori i infiltracija obavještajne službe Srbije u redove nove crnogorske vlasti .

"Kada znamo da je lažni diplomata, i sve su prilike agent srpske BIA, Stevan Simijanović zahvaljujući tijesnim vezama i saradnjom sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem mjesecima unazad, prije i nakon izbora, defilovao po Crnoj Gori i imao pristup ko zna kakvim informacijama, onda je potupno jasna uznemirenost naših NATO partnera", kazao je Vujović.

On je dodao da je situacija još delikatnija budući se da se Simijanović predstavljao kao američki diplomata pa se "mogu samo naslutiti razmjere štete po bezbjednosni sistem Crne Gore, a i samog NATO, zbog ovog višemjesečnog 'druženja' sa Abazovićem".

Vujović se nada da će Abazović i URA ozbiljno shvatiti upozorenja koja stižu sa visokih američkih adresa.

"Ukoliko im budu pridali važnosti makar onoliko koliko su shvatili ozbiljno svog partnera, lažnog američkog diplomatu Simijanovića, moguće da imaju šansu za popravni. Ukoliko nastave sa politikom razbijanja i bušenja bezbjednosno-obavještajnog sektora Crne Gore kao NATO članice, po smjernicama njihovih kleronacionalističkih antizapadnih partnera, moraju znati da ni određene reakcije neće izostati", kazao je Vujović.

I

Bonus video: