Fatić: Ponovo fašistički grafiti u Beranama

"Učestalost ovih poruka nas jako zabrinjava u vremenu kada su nam mir, multinacionalni i multivjerski sklad i tolerancija najveće bogatstvo u Beranama i Crnoj Gori"

17828 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Bogdan Fatić, Foto: DPS
Bogdan Fatić, Foto: DPS

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Berane Bogdan Fatić tvrdi da su jutros na zidovima mjesnog doma u beranskom prigradskom naselju Lužac osvanuli grafiti neprimjerene sadržine.

Kako je naveo u saopštenju, "ovo je nastavak ispisivanja fašističkih parola u Beranama kako bi se zastrašili svi oni kojima je antifašizam u srcu i ljubav prema građanskoj i evropskoj Crnoj Gori".

Fatić je naveo da Opštinski odbor DPS Berane osuđuje autore ovih nedjela.

Pozvao je nadležne da hitno reaguju i "konačno privedu zakonu sve one koji na ovaj, i svaki drugi, način šire ideje fašizma".

grafiti Berane
foto: DPS

"Učestalost ovih poruka nas jako zabrinjava u vremenu kada su nam mir, multinacionalni i multivjerski sklad i tolerancija najveće bogatstvo u Beranama i Crnoj Gori. Učinićemo sve da zaustavimo fašizaciju Berana i ovaj grad vratimo na pravi put, na put kojim su ga svojim životima usmjerili naši preci, a to je put zajedništva, tolerancije i antifašizma. Očigledno je da nas retrogradne snage opominju da borba protiv fašizma nije završena. Vrijeme je da se fašizam konačno porazi", naveo je Fatić.

Bonus video: