LP: Zločin u Štrpcima mračna rana i strašna opomena

Šainović je naglasio da je suočavanje sa prošlošću jedini mehanizam koji može pomoći društvu da zauvijek rasvijetli ovakve zločine, da krivce stigne sankcija, a porodice žrtava da dočekaju pravdu

3032 pregleda 67 reakcija 12 komentar(a)
Šainović, Foto: LP
Šainović, Foto: LP

Generalni sekretar Liberalne partije Esad Šainović kazao je da zločin u Štrpcima ostaje mračna rana i strašna opomena.

"Još jedna godišnjica zločina u Štrpcima, masakra nevinih ljudi koji su putovali vozom svojim kućama i koji su na ovoj stanici zbog svog imena i prezimena zauvijek nestali u noći 27.02.1993. Ovaj stravični zločin ostaje mračna rana ali i strašna opomena za Crnu Goru i za sve nas kolika je cijena zla ako ga ne zaustavimo na vrijeme. Nevinih 19 civila, od kojih osam građana Crne Gore, stradali su u ovom krvavom piru u vozu na liniji Beograd-Bar. Njihovi posmrtni ostaci do danas nijesu do kraja istraženi, a žrtve konačno našle mir", saopštio je Šainović.

Naglasio je da je suočavanje sa prošlošću jedini mehanizam koji može pomoći društvu da zauvijek rasvijetli ovakve zločine, da krivce stigne sankcija, a porodice žrtava da dočekaju pravdu.

"U konačnom da država pokaže da je sigurna i da se takve monstruozne zločinačke prijetnje više nikada neće dogoditi nikome u Crnoj Gori. Jedino na taj način Crna Gora će biti ozbiljna i odgovorna država i učvrstiti svoju evropsku i modernu perspektivu vladavine prava i društva u kojem će se svako osjećati dobrodošlo i bezbjedno", zaključuje generalni sekretar LP.

Povezani članci

27. Februar 2021.

Obilježava se 28 godina od zločina u Štrpcima

Bonus video: