Demokrate: Početak reformi u policiji na koje se predugo čekalo

"Poznato je da se policija, posebno u Nikšiću, u dosadašnjem periodu, nije proslavila kada je u pitanju obračun sa različitim oblicima kriminala, korupcije, zloupotreba položaja"

10733 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora pozdravila je odluku v.d. direktora Uprave policije, Zorana Brđanina, da smijeni načelnika Centra bezbjednosti Nikšić, Tihomira Goranovića, i komandira stanice policije Nikšić, Darka Mađarića.

Podsjećaju da je na takvo postupanje prije nekoliko dana pozvao poslanik i nosilac njihove izborne liste Momo Koprivica.

"Ovo je odluka koja označava početak reformi u policiji na koje se predugo čekalo. Stoga, ohrabrenje Brđaninu da nastavi u istom smjeru. Poznato je da se policija, posebno u Nikšiću, u dosadašnjem periodu, nije proslavila kada je u pitanju obračun sa različitim oblicima kriminala, korupcije, zloupotreba položaja", navodi se u saopštenju Demokrata.

Oni su naveli da značajan momenat kod ove smjene predstavlja i činjenica da su kadrovske promjene upravo od Nikšića i krenule. Dodaju i da je struktura policije u Nikšiću prepoznata, osim po pasivnosti u stvarima u kojima je trebalo da bude značajno ažurnija, i po najekstremnijim vidovima obračuna sa političkim neistomišljenicima.

"Apsurdno je o prijeko potrebnim reformama u policiji i misliti bez kadrovskih promjena u njenim strukturama. V. d. direktora Uprave policije, Zoran Brđanin, prepoznao je to na vrijeme, a to znači - odmah, i u skladu sa tim, počeo da postupa, u potpunosti izlazeći u susret očekivanjima javnosti" navodi se u saopštenju.

Bonus video: