Ministarstvo zdravlja: U Nikšiću DPS svjesno krši epidemiloške mjere

"Pozivamo građane Nikšića, kao i svih crnogorskih gradova..., da svojim odgovornim ponašanjem i izbjegavanjem bilo kakvih javnih okupljanja, sačuvaju svoje i zdravlje svojih najbližih i tako nam pomognu da se zajedno izborimo sa epidemijom izazavnom virusom Covid 19"

29935 pregleda 959 reakcija 87 komentar(a)
Danas u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Danas u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je nedopustivo da se u složenoj epidemiološkoj situaciji, uprkos stalnim upozorenjima zdravstvenih stručnjaka, u Nikšiću "nerazumno i nesavjesno" krše mjera i time "svjesno ugrožavaju zdravlje i životi stanovnika ovog grada".

"Danas, najprije Gradskim trgom, a nakon toga i ispred opštinskih kancelarija, članovi i simpatizeri Demokratske partije socijalista, očigledno vođeni jedino uskopartijskim interesima, beskupulozno su pozvali i okupili grupu građana i time stvorili veliko žarište i rizik za buktanje epidemije u Nikšiću", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Ispred kancelarije Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Nikšić danas se okupilo oko stotinu građana. uz kršenje epidemioloških mjera

"Ovo je dokaz koliko jedan od nosilaca liste Demokratske partije socijalista dr Jevto Eraković, koji se mjesecima poziva na etičnost i stručnost i oštro kritikuje sve napore države da se izbori sa epidemijom, ustvari misli na zdravlje građana. Današnje okupljanje dokaz je da dr Eraković sve svoje poteze povlači isključivo kao političar, a ni najmanje kao ljekar", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Pozvali su građane Nikšića, i ostalih crnogorskih gradova, "da ne dozvole da neko, zarad prikupljanja jedftinih politčkih poena, manipuliše njima".

"eć da svojim odgovornim ponašanjem i izbjegavanjem bilo kakvih javnih okupljanja, sačuvaju svoje i zdravlje svojih najbližih i tako nam pomognu da se zajedno izborimo sa epidemijom izazavnom virusom Covid 19", zaključuje se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Bonus video: