tribina koalicije Evropski tim za Nikšić

Perović: Pacijenti su za mene svetinja, kao što je i Crna Gora svetinja

"Vjerujte da ću kao pojedinac, ali i čitav tim ljekara i zdravstevnih radnika u Nikšiću za naš evropski građanski Nikšić, dati sve od sebe, da zdravstvenu zaštitu pomognemo na najveći mogući nivo", rekao je Perović

5669 pregleda 12 komentar(a)
Sa tribine, Foto: Evropski tim za Nikšić
Sa tribine, Foto: Evropski tim za Nikšić

Evropski tim za Nikšić će dati sve od sebe da zdravstvenu zaštitu u Nikšiću podignemo na najveći mogući nivo, a posebna briga biće posvećena i starijoj populaciji, saopštio je ljekar Dejan Perović, kandidat za odbornika te koalicione liste 

On je kako je saopšteno iz koalicije Evropski tim za Nikšić to rekao na tribini te liste.

Koaliciju Evropski tim za Nikšić na lokalnim izborima koji se u tom gradu održavaju 14. marta čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija (LP) i Patriotsko komitski savez (PKS).

Perović je saopštio da su za njega pacijenti svetinje, kao što je i Crna Gora svetinja.

"Vjerujte da ću kao pojedinac, ali i čitav tim ljekara i zdravstevnih radnika u Nikšiću za naš evropski građanski Nikšić, dati sve od sebe, da zdravstvenu zaštitu pomognemo na najveći mogući nivo", rekao je Perović.

On je pozvao mlade ljude da se obrazuju i uključe, i poručio da će Evropski tim za Nikšić podržati svakog da napreduje u svojim karijerama.

"Omogućićemo mladim ljekarima da idu na specijalizacije da se školuju, da dobijaju supspecijalizacije, da ovaj grad ima veliki broj stručnjaka", kazao je Perović.

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) DPS Nikšić i kandidat za odbornika Zoran Vukićević poručio je da posebnu pažnju u svom programu posvećuju ljudima treće životne dobi, koji, kako je dodao, zaslužuju svako poštovanje.

"Dom za stare u Nikšiću će kada počne sa radom nuditi i usluge pomoć kući, što je izvanredna stvar. Radnici Doma će raditi sa starijim ljudima i kući, što će biti višestruko korisno jer će se upoznati sa potencijalno budućim korisnicima",  naveo je Vukićević.

Kandidatkinja za odbornicu Evropskog tima za Nikšić Sonja Milatović navela je da je "sadašnjoj generaciji pripalo da 14. mart u Nikšiću bude poput 21. maja, odnosno da se odbrani ono što se duguje našim đedovima i prađedovima koji su se borili za slobodarsku i antifašističku Crnu Goru".

"Znate da uprkos brojnim atacima koje trpimo sa svih strana mi moramo ovu borbu održati na demokratskom nivou. Nakon 14. marta uložićemo značajna sredstva u prostor Gradske kuće, a Biblioteka će dobiti svoje zdanje. Na taj način dokazaćemo da smo svjesni istine da je svaka investicija u obrazovanje, naročito u najmlađe, dobro ulaganje", ocijenila je Milatović.

Ona je najavila "povezivanje kuture i turizma odnosno valorizaciju Crvene stijene kao turističkog lokaliteta, što će pomoći i razvoju tog ruralnog područja, preciznije sela Petrovići i njegove okoline".

"Kultura čini bitan dio svake Nikšićanke i svakog Nikšićanina zato vas pozivam da nakon 14. marta zajednički radimo na tome da Nikšić pozicioniramo na mapi kulture regiona i Evrope", zaključila je Milatović.

Preporučujemo za Vas