Radovanić SDP-u: “Ni tamo ni ovamo”, Đukanović vam je uvijek kreirao politiku

“Njihov jedini poriv je bio da budu tas na vagi kako bi mogli da naplate DPS-u to što se između SDP-a i SD-a odlučio za ove poslednje. Podsjećanja radi, SDP je napustio vladu jer zahtjev gdina Krivokapića 2015. godine da se smijene tadašnji ministri Vujica Lazović i Ivan Brajović nije bio usvojen"

7838 pregleda 32 reakcija 36 komentar(a)
Radovanić, Foto: Platforma Crno na bijelo
Radovanić, Foto: Platforma Crno na bijelo

Svjedoci smo da se funkcioneri SDP-a u stranačkim saopštenjima hvale poznavanjem istorije, a ne bi bilo na odmet da se nečega pomalo i prisjete i porade oko memorije, kazao je danas generalni sekretar URE Mileta Radovanić.

“URA se zalagala za promjene i odlazak DPS-a u opoziciju jer je to spasonosno za Crnu Goru. To smo jasno govorili u kampanji, direktno i “crno na bijelo”, ne kao SDP kome se nije znalo gdje je. Tome u prilog govori i čuveni grafik u izbornoj noći u kojem je sa jedne strane vlast, sa druge opozicija a pored svega toga, ni tamo ni ovamo - rezultat SDP-a. Dakle, kako tada, tako i sad, sa SDP-om se ne zna na čemu si, a to je najgora karakteristika”, poručio je Radovanić.

Kaže da bi SDP, da je od njih zavisilo, izigrao promjene jer nikad nisu mislili na građane, što se već vidjelo u njihovih 18 godina vršenja vlasti sa DPS-om.

“Njihov jedini poriv je bio da budu tas na vagi kako bi mogli da naplate DPS-u to što se između SDP-a i SD-a odlučio za ove poslednje. Podsjećanja radi, SDP je napustio vladu jer zahtjev gdina Krivokapića 2015. godine da se smijene tadašnji ministri Vujica Lazović i Ivan Brajović nije bio usvojen. Dakle, bilo je smijenite njih dvojicu i mi ostajemo tu gdje smo i bili, da držimo kesu. Kakvi ideali, principi i perspektiva Crne Gore. Đukanović je to odbio uz obrazloženje da su svi oni zajedno, dakle zajedno sa njim i Krivokapić, Konjević, Lazović, Brajović i drugi, mandate dobili sa iste liste. Da, sa iste liste, zajedno sa Đukanovićem i ostalim viđenim DPS-SDP-SD prvacima koji su ojadili Crnu Goru”, ukazuje Radovanić.

Ističe i da je drugo to što bi SDP najradije da izbriše tih 18 godina.

“Međutim, uzaludni si bili pokušaji da to operete, jer je Đukanović, onako po inerciji, i sam kazao u izbornoj noći da ima 40 mandata i izbirsao vas sa političke scene. Trebalo vam je dva dana da prebrojite svoje mandate. Trebalo vam je 18 godina dok držite vreću i dok se država čerupa da se sjetite, tobože, nekih ideala i principa. Izgleda SDP-u stalno treba neko vrijeme da dođe sebi. Crna Gora, nažalost, zbog vas i vaših koalicionih partnera nema više vremena za čekanje. Budite bezbrižni pa ćete, kao po ustaljenom običaju, za neko vrijeme shvatiti da URA radi za dobrobit građana, svih onih koji žele dobro Crnoj Gori. Da rezimiram: URA neće dat', onako kako je SDP već dao”, zaključuje Radovanić.

Bonus video: