"nijesu u stanju da obuzdaju epidemiju Covid-19"

Stanić: Krivokapić i Borovinić Bojović da podnesu ostavke, slijedi sve crnji scenario

"Crna Gora je na današnji dan izgubila hiljaditog stanovnika zbog opasnog koronavirusa koji je prisutan manje od godinu dana u našoj zemlji. To je najveći gubitak života od Drugog svjetskog rata, veći nego svi zemljotresi, svi ratovi, sve druge epidemije"

14570 pregleda 100 reakcija 99 komentar(a)
Stanić, Foto: Savo Prelević
Stanić, Foto: Savo Prelević

Vlada Crne Gore, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem i ministarka zdravlja Jelena Borojević Bojović nijesu u stanju da obuzdaju epidemiju Covid-19 u Crnoj Gori i zato moraju podnijeti ostavke, jer našoj zemlji svakim danom slijedi sve crnji scenario, sa sve većim brojem zaraženih i preminulih, saopštio je danas Mirko Stanić, portparol Socijaldemokratske partije (SDP).

"Crna Gora je na današnji dan izgubila hiljaditog stanovnika zbog opasnog koronavirusa koji je prisutan manje od godinu dana u našoj zemlji. To je najveći gubitak života od Drugog svjetskog rata, veći nego svi zemljotresi, svi ratovi, sve druge epidemije", istakao je Stanić

On je dodao da dok desetine hiljada građana Crne Gore oplakuju najmilije, državna vlast se ponaša kao da je virus u Bocvani.

"U danu kad se zaključava izlazak iz gradova za više od pola Crne Gore, premijer opet bez maske, u Hramu u Podgorici ljubi slavske kolače. Zalud svi apeli za poštovanje mjera, distancu, maske i slično, ako prvi čovjek izvršne vlasti šalje poruku da se one ne moraju poštovati. Kako se prošli put, izgleda neiskreno, izvinio građanima zbog kršenja mjera, ovaj put mu izvinjenje ne smije proći. Došlo je vrijeme da se jasno saopšte činjenice i zatraži odgovornost", rekao je Stanić.

Po njegovim riječima zbog nesposobonsti, ali i flagrantnog kršenja mjera koje sami donose, Krivokapić i Borovinić Bojović moraju otići sa svojih mjesta, kako bi se sačuvali životi građana.

"Ovo više nije pitanje političkog nadmudrivanja, nego borba za zdravlje stanovnika Crne Gore. Zbog toga zdravorazumski poziv premijeru Krivokapiću i ministarki Borovinić Bojović - povucite se prije nego bude kasno", poručio je Stanić.