Nikolić: Nosioci lista u Nikšiću da doprinesu smirivanju tenzija, nadležni da otkriju vinovnike jučerašnjih incidenata

Istakao da sukob može biti interes "samo nekog ko Nikšić vidi kao plijen, i protiv toga se moramo boriti, odakle god takvi dolazili"

2664 pregleda 10 komentar(a)
Nikolić, Foto: SDP
Nikolić, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija poziva nosioce svih izbornih lista u Nikšiću da zajedno doprinesemo smirivanju tenzija i pomognemo da, pošto ovi izbori svakako neće biti praznik demokratije, bar proteknu na miran i dostojanstven način, kazao je Željko Nikolić, nosilac liste "SDP-Srcem za Nikšić".

Nikolić je istakao da se danima svjedoči ekcesima čiji su vinovnici najčešće mladi ljudi.

"“Trovanje” naše omladine zarad jedne izborne kampanje nedopustivo je i sramno. Umjesto da mediji izvještavaju o različitim viđenjima rješavanja komunalnih ili ekonomskih problema, odnosno kredibilitetu onih koji nude rješenja, glavni sadržaji iz kampanje su naši međusobni sukobi. Namjerno kažem naši, jer Nikšić, koliko god se ne slagali - jesmo svi mi. Bolji život u Nikšiću bi svima morao biti smisao bavljenja politikom i tako se moramo ponašati", kazao je Nikolić.

Apelovao je na političke subjekte da u kampanji ne urade nešto što će ih onemogućiti da u Nikšiću žive kao do sada, jer vjeruje da to nije u interesu bilo koje partije.

"To može biti interes samo nekog ko Nikšić vidi kao plijen, i protiv toga se moramo boriti, odakle god takvi dolazili. I zato pozivam sve nosioce izbornih lista da zajedno pošaljemo istovjetnu poruku građanima da uprkos najkrupnijim neslaganjima, svi želimo smirivanje tenzija i osuđujemo svaki oblik nasilja navodno upotrijebljen u cilju onih vrijednosti za koje se mi politički borimo. Pozivamo nadležne organe da pod hitno otkriju sve vinovnike jučerašnjih incidenata i napada na naše građane i time doprinesu stabilizaciji situacije u Nikšiću", zaključio je Nikolić.

Bonus video: