PODRŠKA MJEŠTANIMA POTRLICE

Kovačević: Hitno stopirati izgradnju asfaltne baze u Pljevljima

"Kao što smo branili rijeke od stavljanja u cijevi tajkuna bivšeg režima, tako ćemo i braniti pravo građana Pljevalja na zdravu životnu sredinu"

2141 pregleda 148 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: GP URA
Ilustracija, Foto: GP URA

Luka Kovačević, član Glavnog odbora Građanskog pokreta URA iz Pljevalja, pozvao je danas na hitno stopiranje izgradnje asfaltne baze u Pljevljima.

"Najava izgradnje asfaltne baze u naselju Potrlica krajnje negativno je iznenadila sve građane Pljevalja, a posebno mještane naselja Potrlica. Imajući u vidu stanje životne sredine u Pljevljima koje se očituje kroz neslavnu titulu Pljevalja kao jednog od najzagađenijih gradova u Evropi, izgradnjom asfaltne baze nadomak gradskog područja već katastrofalno stanje bi se dodatno pogoršalo", saopštio je Luka Kovačević član Glavnog odbora GP URA iz Pljevalja.

Kako je rekao, Pljevlja već više od pola vijeka trpe enormno zagađenje i time su podnijela veliku žrtvu na uštrb razvoja cijele Crne Gore.

"Cijena koju su Pljevlja platila u vidu najgoreg prirodnog priraštaja, porasta broja malignih i respiratornih bolesti je nenadoknadiva i visoka. Posljednje što je Pljevljacima potrebno je otvaranje još jednog izvora zagađenja koje bi ove parametre samo povećalo", ističe Kovačević.

Kovačević je napomenuo da ovom prilikom pružaju podršku mještanima Potrlice u čijem neposrednom komšiluku je planirana izgradnja asfaltne baze.

"Pozivamo nadležne u Agenciji za zaštitu životne sredine i Ministarstvu ekologije, urbanizma i prostornog planiranja da uvaže glas otpora mještana hitno stopiraju izgradnju. Kao što smo branili rijeke od stavljanja u cijevi tajkuna bivšeg režima, tako ćemo i braniti pravo građana Pljevalja na zdravu životnu sredinu", zaključio je Kovačević.

Preporučujemo za Vas