Milošević: Politika koja je kralja protjerala, trobojkom obilježava njegovu smrt

"Vlada koja se sastoji od političkih nasljednika onih koji su kralja Nikolu protjerali, praveći se gluva na povike Cetinjana kojima su u goste došli, pod zaštitom korodona policije od sopstvenih građana", kazao Milošević

6837 pregleda 20 komentar(a)
Milošević, Foto: SD
Milošević, Foto: SD

Odnarođena Vlada Crne Gore došla je u Cetinje Ivana Crnojevića da, kako bi rekla ministarka prosvjete “proslavi” smrt jednog od velikih vladara Crne Gore – Nikole I Petrovića Njegoša, kazao je Dejan Milošević, predsjednik cetinjskog odbora Socijaldemokrata.

"Ta vlada, koja se dakle sastoji od onih koji su zastupnici svega onoga protiv čega se kralj Nikola do smrti u izgnanstvu borio, i ta vlada koja se sastoji od političkih nasljednika onih koji su kralja Nikolu protjerali, praveći se gluva na povike Cetinjana kojima su u goste došli, pod zaštitom korodona policije od sopstvenih građana, u rukama je držala - vijenac sa trobojkom! Takav gest ne može se shvatiti bilo kako do kao čista provokacija i potpuna nesvijest o tome da su oni vlada, koja treba da smiri tenzije", rekao je Milošević.

Kako je istakao, takve provokacije dolikuju jedino ostrašćenim političarima, a nikako Vladi koja se bavi podvalama i raspirivanjima strasti.

"Stoga Vladi koja, umjesto da vodi zemlju pokušava kao danas na Cetinju da izazove incidente, treba da bude jasno da ne može imati poštovanje najvećeg dijela dobronamjernog naroda u Crnoj Gori. Na građanima je da procijene, kao i da ne nasijedaju na naknadna obrazlaganja provokatorske vlade o tome sa kojom i kakvom zastavom je sahranjen kralj Nikola. Časova istorije se u ovakvim, uzavrelim momentima niko ozbiljan ne igra. Posebno jer je istorija napisana, a državni simboli Crne Gore utvrđeni Ustavom i zakonom, te se njenog dopisivanja i njihovog prekrajanja ne mogu igrati", kaže Milošević.

On zaključuje da zato "ovoj, od ljudi potpuno izolovanoj vladi, moramo zajedno i dostojanstveno, poručiti da su građani Crne Gore neko prema kome, umjesto podmetanja imaju obavezu rada i poštovanja”.

Bonus video: