DPS optužio vlast da je odgovorna za širenje mržnje

"Revanšistički, na talasu političke čistke iz javnih službi otjerali su sve koji su im se učinili nepodobni," navodi DPS u saopštenj

5021 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) optužila je novu vlast da je odgovorna za širenje mržnje, navodeći kao razlog to što je Vlada "jednonacionalna i jednovjerska".

"Revanšistički, na talasu političke čistke iz javnih službi otjerali su sve koji su im se učinili nepodobni," navodi DPS u saopštenju.

Ta partija i njen lider, predsjednik države Milo Đukanović, su prije dva dana ignorisali pitanja "Vijesti" o odgovornosti za širenje mržnje. U današnjem saopštenju su održali lekciju o, kako tvrde, profesionalnom novinarstvu:

"Bavili bi se diskriminacijom žena u javnom diskursu, što je postala praksa u našoj državi. Pisali bi o prvom čovjeku izvršne vlasti koji žene karakteriše kroz njihov odnos prema “braći”, nazivajući ih egoističnima ako nemaju desetoro djece. Ili bi se, recimo, bavili izjavom jednog od čelnika nove vladajuće strukture da žene ne mogu biti dobre majke ako se bave politikom. Rezultat ovakvog tretmana žena od strane nove vlasti, su sramne karikature i fotomontaže, ali i primitivni napadi na njihovo dostojanstvo, koje savremena Crna Gora ne pamti," navodi DPS u saopštenju koje potpisuje Medijski tim.

"Da se kojim slučajem radilo o profesionalnim medijima, a ne protočnim bojlerima režimske propagande, oni bi se osvrnuli, recimo, na svakodnevne primjere isijavanja mržnje čiji je krajnji cilj podsticanje sukoba u Crnoj Gori: od uvrijedljivih poruka na vjerskim objektima, prijetnji “nožem i žicom”, preko prebijanja ljudi samo zato što su druge nacije ili vjere, javnog izjednačavanja četničkog pokreta, do teorije da su Crnogorci felerični i da ih treba popraviti, koju je plasirao izvijesni Raković, zvanično istoričar, ali u slobodno vrijeme estradni neofašista," smatra DPS.

Bonus video: