Timonije: Možete računati na pomoć i podršku Francuske na putu ka EU

Francuski ambasador je rekao da je aktivan parlamentarni rad važan za dalji napredak Crne Gore

3722 pregleda 1 komentar(a)
Timonije Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Timonije Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora može računati na pomoć i podršku Francuske u procesu integracije u Evropsku uniju (EU), poručio je francuski ambasador u Podgorici, Kristijan Timonije.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić razgovarao je danas sa Timonijem o unapređenju odnosa dvije zemlje, kao i o reformskim i integracionim procesima na putu pristupanja Uniji.

Timonije je rekao da je aktivan parlamentarni rad važan za dalji napredak Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Timonije je podsjetio na iskustvo Francuske sa kohabitacijom, uz podstrek da vladajuća parlamentarna većina i opozicija kontinuirano sarađuju.

On je pozdravio tendencije u pravcu reformi i istakao da Crna Gora može računati na pomoć i podršku Francuske u procesu integracije u EU.

Bečić je rekao da je uvjeren da će kvalitetna i intenzivna saradnja sa Francuskom biti nastavljena i tokom novog skupštinskog saziva.

Sastanak je, kako je saopšteno iz parlamenta, bio prilika da Bečić upozna sagovornika sa brojnim aktuelnim političkim okolnostima u Crnoj Gori u kontekstu proteklih parlamentarnih izbora, sa posebnim naglaskom na tranziciju vlasti i funkcionisanje kohabitacije.

„Poseban akcenat dat je parlamentarnoj diplomatiji, uz obostrano očekivanje da će parlamenti doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu su grupe prijateljstva prepoznate kao mehanizam kooperacije od izuzetnog značaja“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: