"Nacionalizam je izdaja patriotizma"

Bečić: Ne priznajemo nikome da je veći patriota od nas

Karavan mira koalicije "Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić" posjetio je naselje Kočane u Nikšiću i tom prilikom predsjednik partije Demokrata i Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i nosilac liste za izbore u Nikšiću Momo Koprivica razgovarali su sa mještanima o budućim planovima "za oporavak Kočana i Nikšića"

6690 pregleda 35 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Kočani su dio Nikšića koji je lijepo uređen, jer su ljudi, iako nisu imali podršku države i opštine kakvu zaslužuju, sjećali se svog kraja i uvijek su znali da uređuju svoja domaćinstva, kazao je Momo Koprivica u toku posjete karavana mira kolacije "Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić"

On smatra da slike koje su se prije nedjelju dana vidjele u Kočanima nisu njihovo oličenje.

"Ovo je domaćinski kraj, kraj koji je uvijek znao da dočeka ljude, koji čine dobri domaćini, ljudi koji su i održali selo, ali, i istovremeno, ostvarivali svoje pravo na rad i ostvarivali prihode u industriji Nikšića, gradili ovdje domaćinstva, školovali djecu, slali na fakultete, sticali su znanja i vraćali se u svoj grad, oplemenjivali ga, obogaćivali, to je slika Kočana, to je jedan od najljepših krajeva Nikšića", istakao je on.

Po njegovim riječima, neodustajanje mještana od svog kraja je za ponos svakog čovjeka u Nikšiću.

"Kočani nijesu one kriminalne horde koje su onako puštene niz vodu, pa se batrgaju i ovdje pokušavaju slobodne ljude da zaustave. Njihovi pokušaji neće proći. Nijedan njihov pokušaj nas nije pokolebao, zaustavio, niti će nas ikad zaustaviti", poručio je on.

Kočani
foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić je takođe sa Koprivicom bio u posjeti i podsjetio prisutne na misao francuskog predsjednika, Emanuela Makrona "da je nacionalizam suprotno od patriotizma"

"Nacionalizam je izdaja patriotizma. Patriotizam je kad volite svoju zemlju. Zato mi ne priznajemo nikom da je veći patriota od nas. I ja im večeras iz Kočana poručujem: ne priznajem nikome od njih, a ponajmanje bjelosvjetskim tajkunima i kriminalcima, da su veći Crnogorci od mene. Zato što ništa, zajedno sa ovim ljudima, nisam ukrao, nisam oteo, nisam prevario, nismo ništa uradili na štetu naroda, tu smo da služimo narodu", poručio je Bečić.

On se takođe zahvalio Kočanima za pozitivnu i dostojanstvenu kampanju i što su na one scene koje ne priliče nikom odgovorili mirom, pristojnošću, konkretnim rješenjima i civilizovano.

"Mi jedino tako hoćemo i umijemo. Hoćemo da se borimo za svakog građanina i za svako dijete i u Nikšiću i u Crnoj Gori. Oni nisu možda svjesni da se mi borimo i za njih. Kada se borimo za besplatne udžbenike, borimo se da ih imaju i njihova djeca, jer mi djecu nećemo dijeliti po tome je li im đed bio u partizanima, četnicima, bjelašima ili zelenašima. Djeca će biti jedno, djeca će biti jedinstvena, srećna, imati dječje dodatke, besplatne udžbenike i sve za kratko vrijeme od nekoliko mjeseci", saopštio je on.

Takođe je zaključio da Nikšićani i Crnogorci nikada nisu bili podanici.

Preporučujemo za Vas