"nije u skladu sa programskim pravilima za praćenje izborne kampanje"

Demokrate: RTCG ne dozvoljava da se imena kriminalaca spominju u njihovom programu

Demokrate smatraju "skandaloznim i krajnje neprofesionalnim to što RTCG otvoreno staje u zaštitu dokazanih imena iz svijeta kriminala, i pokušava da određuje funkcionerima Koalicije koga smiju, a koga ne u govorima da pomenu i kako govore da prilagode ukusima RTCG uređivačke politike"

13754 pregleda 21 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Nakon skandaloznog izvještavanja o događajima u Župi od sinoć, RTCG nastavlja otvoreni napad na koaliciju "Mir je naša nacija". Ne samo što Javni servis staje u zaštitu kriminalaca, već ne dozvoljava da se i njihovo ime pomene u programu ove televizije, navodi se u saopštenju Demokrata Crne Gore koje nije potpisano.

Oni su kazali da je "press centar Demokratske Crne Gore dostavio RTCG video materijal iz posjete koalicije "Mir je naša nacija" Kočanima, kako bi se u skladu sa prethodno utvrđenim pravilima emitovao u okviru besplatnog preizbornog bloka. Međutim, od Aleksandre Pavićević urednice RTCG, upućen je mejl u kojem sugeriše da pominjanje Brana Mićunovića i Zorana Lazovića nije u skladu sa programskim pravilima za praćenje izborne kampanje"

Demokrate smatraju "skandaloznim i krajnje neprofesionalnim to što RTCG otvoreno staje u zaštitu dokazanih imena iz svijeta kriminala, i pokušava da određuje funkcionerima Koalicije koga smiju, a koga ne u govorima da pomenu i kako govore da prilagode ukusima RTCG uređivačke politike"

"Da li vam je gospodo iz RTCG Brano Mićunović neformalni urednik? Kome to u televiziji smeta da se njegovo ime pomene u negativnom kontekstu? Ajde recite nam da znamo koji je to pozitivan čin ili djelo i jednog od tri imena koja ne dozvoljavate da se u usta uzmu? Da nije možda pozitivno djelo ono ispred Kliničkog centra? Da li su to za vas primjeri čojstva i junaštva? Sa kojim pravom cenzurišete naša javna obraćanja? Da li je sramotno da starca od 82 godine predstavljate kao kriminalca, a ime kriminalca Brana Mićunovića ne dozvoljavate ni da se pomene u programu?", saopšteno je, bez potpisa, iz Demokratske Crne Gore.

Preporučujemo za Vas