SNP: Potvrda dubokog pada pravosuđa, Katnić da podnese ostavku

Iz SNP-a kazali kako su očekivali da će Stijepović snositi krivicu za "očiglednu korupciju čiji je cilj bio povećanje šansi DPS-a za izbornu pobjedu"

5710 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Odluka Višeg suda da odbaci dio optužnice za slučaj “Koverta” koji se odnosi na Slavoljuba Stijepovića još jedna je potvrda dubokog pada crnogorskog pravosuđa i krize kojoj se ne nazire kraj, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Ni snimak koji je vidjela cijela Crna Gora, a koji jasno dokazuje Stijepovićevu krivicu, nije bio dovoljan crnogorskom sudstvu da ga sankcioniše na adekvatan način. Nismo očekivali da će se u ovom slučaju ići do kraja i da će se ispitati odgovornost šefa bivše vlasti Mila Đukanovića, ali smo se nadali da će makar bivši gradonačelnik Podgorice snositi krivicu za očiglednu korupciju čiji je cilj bio povećanje šansi DPS-a za izbornu pobjedu", navode iz SNP-a.

Ono što je potpuno jasno je, smatraju u toj partiji, da je Specijalno državno tužilaštvo "nastavilo sa starom praksom" aboliranja funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) od bilo kakve odgovornosti, "pa i u tako očiglednim slučajevima kao što je Koverta".

SNP je pozvao glavnog specijalnog tužioca Milivoje Katnića da podnese ostavku.

"Bilo bi dobro kad bismo saznali šta je Milivoje Katnić učinio i kakvim se tehnikama poslužio da razvodni ovaj predmet do mjere da Viši sud odbaci optužnicu protiv Stijepovića. Zbog svega navedenog, ali i dugogodišnjih loših rezultata u borbi protiv visoke korupcije, SNP CG ponovo zahtijeva ostavku Milivoja Katnića, koju je davno trebalo da podnese", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: