"nema šta nas da bude sramota"

PKS: Za koga se ti Mušikiću boriš?

Iz PKS-a ponovili da je zahvaljujući prisebnosti organizatora i policije spriječen teži incident,

13310 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Foto: PKS
Foto: PKS

Patriotsko komitski savez (PKS), organizator jučerašnjeg auto obilaska Nikšića, kada se u Liverovićima desio incident, ponovili su da je zahvaljujući prisebnosti organizatora i policije spriječen teži incident, koji su, kako tvrde, izazvali Branko Mušikić i njegova porodica i manja grupa građana.

“Oni su i u dolasku kolone i na povratku, izazivali i provocirali učesnike skupa, vrijeđali, kasnije kamenovali, a stari Mušikić je potegao čak i vile, pa su ga ukućani opkolili i spriječili da priđe momcima sa druge strane ograde. On je izbezumljeno vikao da će u kuću za pušku, pa je jedna žena, koja je bila oko njega dovikivala: ‘Puštite, nije on uračunljiv’. Zato smo ga i nazvali ‘pomahnitalim đedom’. To se vidi na snimcima, osim za one koji su slijepi ili, kao Demokrate, partija bez nacije, što pokušava da okrene stvari sebi u korist”, istakli su iz PKS-a.

Mušikić je kazao da su učesnici kolone, koji sebe nazivaju, kako je kazao, nekakvim komitama, njega i porodicu nazivali izdajnicima i četnicima, ne znajući da su „udarili na komitsku i partizansku kuću“ koja je „krvarila za Crnu Goru“.

“Mušikić tvrdi da je iz komitske kuće, a da mi ne znamo ni šta su komite. Da on, nesrećnik zna, ne bi mu Momo Koprivica bio u dvorištu; ne bi podržavao prosrpsku političku opciju, jer se komite nijesu borili za tuđu no svoju državu! Kaže da su partizanska kuća. Je li se onda njegov stric borio za slobodu od okupatora i domaćih izdajnika-čitaj četnika ili nije? A za koga se Mušikić bori? I nema šta nas u PKS-u da bude sramota; neko ko podržava iskorištavanje vlastitog oca u političke svrhe, nije naš sagovornik. Pozivati se na pravo da brani imanje i svojinu, a navoditi da je pljuvan plaćen bilbord? Ne ide ta priča zajedno Branko Mušikiću”, poručili su iz Patriotsko komitskog saveza.

Povezani članci

02. Mart 2021.

Mušikić: Udarili na komitsku i partizansku kuću

Preporučujemo za Vas