Folić: Ko našoj djeci otima budućnost?

"Uskratili ste generacije naše, beranske djece da se bave sportom i sklone sa ulice, samo zato jer ste izgubili fotelje i privilegije", navodi Folić
78 pregleda 4 komentar(a)
Goran Folić, Foto: Demokrate
Goran Folić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 15.12.2017. 15:11h

Konstantujući da se Sportska hala ispod Jasikovca urušava, na početku saopštenja, Goran Folić potpredsjednik OO Demokrata Berane je u nastavku uputio niz pitanja "Zbog čega, gospodo iz DPS-a? Nebriga, ljudski nemar ili je prepuštena zubu vremena? Čija nebriga ili nemar? Ko je, gospodo, odgovoran što se nova hala pravi već skoro deceniju? Ko vrši opstrukcije u razvoju svog grada? Ko našoj djeci otima budućnost?"

On dalje ističe da građani Berana, sportisti i cjelokupna javnost znaju da je ljepotica pod Jasikovcem napravljena osamdesetihih godina za potrebe sportskog Ivangrada i da je bila neosvojiva tvrđava, bastion dvoranskih sportova.

"Sjetite se samo kakve smo rukometne, košarkaške i bokserske spektakle gledali. Sjetite se samo punih tribina i vjernih navijača, i sa kojom su euforijom oni doživljavali takve utakmice. Samo da vas podsjetimo da je Rukometni klub Berane bio osvajač crnogorskog kupa 2007. godine i šampion Crne Gore 2008. godine. Gdje su sada svi ti sportisti? Gdje su sada svi ti navijači? Prepušteni ulici, gospodo iz DPS-a, jer je tokom vaše vladavine beranski sport doveden na prosjački štap. Uništene su generacije mladih sportista, koji su svoju sportsku sreću potražili u drugim klubovima i gradovima. Da li znate da naša djeca treniraju i igraju svoje utakmice kao domaćini od Plava do Mojkovca? Da li znate da roditelji iz svog praznog džepa plaćaju putne troškove i članarinu? Znate li da se beranski sport održava samo zahvaljujući nevjerovatnoj volji nekolicine sportskih radnika? Ne znate, jer vas djeca interesuju tek kad steknu pravo prodaje lične karte, kako vi to volite da kažete. Vi ste direktni krivci za ovako haotično stanje sporta u našem gradu. Vi ste glavni i odgovorni urednici zato što niste preduzeli mjere da se preostala imovina iz Sportske hale sačuva, iskoristi i proslijedi školama u našem gradu koje imaju fiskulturne sale. Javnost mora da zna da su na vaše adrese stizali zahtjevi da se oprema, koja nije uništena u kolapsu, ustupi na korištenje školskim fiskulturnim salama u kojima su sa treninzima nastavili naši sportisti koji su ostali bez adekvatnih uslova za treninge. Zato ćemo vas jos jednom pitati: kolika je vrijednost uništenog i pokradenog materijala i, naravno, ko je odgovoran? Zašto ste dozvolili da se opštinska i narodna imovina raznosi i krade u sred bijela dana? I umjesto da bar ljudski priznate grešku, vi i dalje štitite odgovorne za najtužniji dan beranskog sporta. Uskratili ste generacije naše, beranske djece da se bave sportom i sklone sa ulice, samo zato jer ste izgubili fotelje i privilegije", navodi Folić u saopštenju.

On je kazao i da će Demokrate preuzeti brigu o svakom sportisti, svakom sportskom kolektivu i svakom sportskom objektu i uz jedan stručan i odgovoran rad obezbijediti, sačuvati i u mjeri u kojoj bude moguće obnoviti ono što su generacije naših predaka ostavile nama u nasleđe, kako ne bismo dozvolili da sportisti i sportski radnici ovog grada traže svoju sportsku sreću na nekim drugim mjestima!

Bonus video: