slučaj "koverta"

Zeković: Ako ne bude odgovarao Stijepović, moraće neko iz Tužilaštva

Funkcioner SDP-a poručio da Crna Gora bez pravde ne može ići naprijed

10415 pregleda 11 komentar(a)
Zeković, Foto: SDP
Zeković, Foto: SDP

Ako se postupak protiv Slavoljuba Stijepovića u slučaju "Koverta" okonča bez odgovornosti, onda je jasno da Tužilaštvo ne umije obezbijediti pravdu u slučaju koji je vidjela cijela Crna Gora, kazao je član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković.

Poručio je da će, ako ne bude odgovarao Stijepović, "za ovako očigledne stvari" morati da odgovara neko iz Tužilaštva. Istakao je da bez pravde Crna Gora ne može ići naprijed.

Vidljiv je, nažalost, kako je kazao Zeković, osjećaj duboke društvene nepravde i potpunog nepovjerenja u institucije "kad imamo više nego jasne primjere koji ne mogu da dožive svoj puni sudski epilog".

"Dvije godine nakon što je ukupna javnost vidjela kako bivši gradonačelnik i sekretar predsjednika države uzima novac za finansiranje DPS-a, obaviješteni smo kako je protiv Slavoljuba Stijepovića obustavljen krivični postupak. Umjesto analize da li je kriv Sud ili Tužilaštvo, da li je namjerno kvalifikovano djelo za koje ne postoji dovoljno dokaza ili je uprkos dobrom poslu Tužilaštva problem kod Suda, što je građanima nemoguće utvrditi i što nije njihov posao, dovoljno je poslati poruku da za ovu blamažu u finalu neko će morati da snosi odgovornost. Ali već kada smo informisani da je osumnjičeni Stijepović u Tužilaštvo došao 'kroz dimnjak', mogli smo očekivati da će pravda biti išćerana kroz prozor", zaključuje se u saopštenju.

Vijeće Višeg suda u Podgorici donijelo je rješenje kojim se obustvalja krivični postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, koji je u aferi "Koverta" optužen za pranje novca u saizvršilaštvu.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva saopštili su "Vijestima" da će uložiti žalbu u zakonskom roku na rješenje Višeg suda.

Preporučujemo za Vas