Abazović - Timonije: Francuska podržava Crnu Goru na putu ka evropskim integracijama

Potpredsjednik Vlade je naveo da se raduje saradnji sa Francuskom, posebno u okviru zajedničkog članstva u NATO savezu

4134 pregleda 0 komentar(a)
Timonije i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Timonije i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Članstvo u Evropskoj uniji prioritetno je spoljnopolitičko opredjeljenje Vlade, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović tokom sastanka sa novoimenovanim ambasadorom Francuske Kristijanom Timonijeom.

Abazović je naveo da se raduje saradnji sa Francuskom, posebno u okviru zajedničkog članstva u NATO savezu.

Potpredsjednik Vlade je, kako je saopšteno, poželio dobrodošlicu i ugodan rad ambasadoru Timonijeu u Crnoj Gori, i upoznao ga sa aktivnostima Vlade u prethodna tri mjeseca, kao i prioritetima u budućem radu.

Istakao je da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala jedan od prioriteta u radu Vlade koja se, kako je kazao, snažno zalaže za veću distribuciju pravde.

Timonije se, kako dodaju iz Vlade, zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i naveo da Crnu Goru i Francusku krase odnosi koji imaju dugu tradiciju, te da u tom smislu dvije zemlje nastavljaju da imaju odličnu saradnju, sa nesumnjivom podrškom Francuske u procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Abazović i Timonije razgovarali su i o ekonomskoj saradnji Crne Gore i Francuske, kao i saradnji u oblasti turizma i kulture. Saglasili su se da je pandemija koronavirusa ostavila velike posljedice po svjetsku ekonomiju i da će biti potrebno uložiti naročite napore u procesu oporavka.

Bonus video: