Demokrate: Bečića prati vozilo iz Vojno-bezbjednosne agencije

U saopštenju navode da su tokom realizacije svojih redovnih izbornih aktivnosti primijetili da Bečića prati vozilo plava "Dacia"

29314 pregleda 363 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića prati vozilo za koje je provjerom utvrđeno da je dio još nedovoljno reformisanih bezbjednosnih struktura iz Vojno- bezbjednosne agencije (VBA), saopšteno je iz Izbornog centra Demokrata.

U saopštenju navode da su tokom realizacije svojih redovnih izbornih aktivnosti, primijetili da Bečića prati vozilo plava "Dacia", registarskih oznaka PG JU 809. "Činjenica da je riječ o upravo takvim strukturama koje su, u najvećem dijelu, zadržale kadrovski i metodološki okvir kakve su imale tokom prethodne vlasti, ne uliva nam povjerenje. Zato postavljamo pitanje zašto ovo vozilo prati predsjednika Skupštine i člana Vrhovnog savjeta odbrane?", naveli su u saopštenju koje nije potpisano.

Upitali su da li je ovo još jedan segment u "procedurama zastrašivanja i napada na neistomišljenike bivše vlasti koje, po Nikšiću, permanentno ovih dana sprovode ostaci bivše vlasti i njihove parainstitucionalne strukture?"

"Tražimo odgovor: koja su ovlašćenja ove kontraobavještajne službe i ko ove službe zloupotrebljava?", piše u saopštenju.

Bonus video: