Davidović: Ako sam sa Crkvom, kako mogu biti sa DPS-om

"Nijesu pucali ni u Mila ni u Janka ni u Marka, već u Joanikija i mene", kazao je lider Narodnog pokreta

7587 pregleda 91 reakcija 92 komentar(a)
Davidović, Foto: Narodni pokret
Davidović, Foto: Narodni pokret

Miodrag Daka Davidović, osnivač i lider Narodnog pokreta koji će učestvovati na lokalnim izborima u Nikšiću, poručio je da u koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista ne bi "ni mrtav".

"Vi odlično znate kolika je moja uloga u stvaranju svega ovoga, znatno veća nego brojnih koji se danas busaju u prsa i prisvajaju zasluge. No to je manje bitno. Nijesu pucali ni u Mila ni u Janka ni u Marka već u Joanikija i mene. Dovoljno’’, kazao je Davidović u Straševini tokom posjete porodici Vučetić.

Davidović je, kako je saopšteno iz NP, rekao da je "sasvim sam" podigao četiri manastira i pomogao da se sagradi tri stotine crkava. "Najveći sam ktitor Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. I ja da izdam našu crkvu? Mi sa DPS-om sigurno nećemo, o tome nema riječi’’.

"Ja sam u ovu kampanju krenuo iz Ostroga. Da živim pet miliona godina ne mogu dobiti veću čast nego kada sam lično obnovio tu svetinju. Mnogi su dolazili kod mitropolita da preuzmu obnovu manastira, međutim on nikome nije dao blagoslov jer je znao da ih od nas neće boljeti glava i da ćemo sve završiti u roku. Tako je i bilo’’, dodao je.

Davidović je kazao i da su "udarili" po Narodnom pokretu i prije nego je formiran "zato što znaju koliko sam istrajan u svojim planovima".

"Ako sam sa Crkvom, kako mogu biti sa DPS-om, oni prave svoju crkvu, ne mogu biti u dvije crkve! Jedini sam pod kapom nebeskom koji ima tri najsjajnija ordena SPC: Orden Svetog Save prvog reda, Orden kralja Milutina i Orden Svetog Stefana Dečanskog. To niko na planeti nema! Sa DPS-om ni mrtav’’, poručio je Davidović.

Bonus video: