SD: Slaba kontrola granica politički motivisana

Iz Socijaldemokrata ocijenili da "ne postoji racionalno i profesionalno opravdanje za potpuno otvorene i nekontrolisane granice prema regionu”

1622 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Odbijanje aktuelne vlasti da postroži režim kontrola na granicama za zemlje regiona politički je motivisani čin u susret izborima u Nikšiću, smatraju Socijaldemokrate (SD).

“U situaciji gdje su značajno postrožene gotovo sve unutrašnje mjere usljed drastičnog povećanja oboljelih od koronavirusa i preminulih, ne postoji racionalno i profesionalno opravdanje za potpuno otvorene i nekontrolisane granice prema regionu”, kazali su iz te partije.

Oni su apelovali na zdravstvene vlasti da stanu na put političkim zloupotrebama potvrda za putovanje iz jedne crnogorske opštine u drugu, koje su ogromne.

“Zaista bi bilo suludo ne očekivati od građana da ne primijete navedeno, kao i prijetnju zdravstvenih vlasti o mogućem zaključavanju države ali, gle čuda, baš za nekih desetak dana, odnosno nakon pripreme za izbore u Nikšiću”, kazali su iz SD-a.

Nemoguće je, kako su naveli, da zdravstvene vlasti, zajedno sa inspekcijskim organima, ne primjećuju ogromnu zloupotrebu potvrda za putovanja između opština.

“Ako ni zbog čega drugog, onda zbog činjenice da su članovi Vlade i parlamentarci iz Podgorice konstantno u Nikšiću”, kazali su iz SD-a.

Oni su podsjetili na svakodnevne kritičke novinarske i opservacije nevladinih organizacija oko učestvovanja državnih funkcionera u izbornim kampanjama, “a sada je to očigledno postalo nekakav doprinos novoj demokratiji”.

“Uz katastrofalne brojke i činjenicu da su kovid kapaciteti gotovo popunjeni i da se moraju širiti, ova Vlada bi morala da ima mnogo više obzira prema svojim građanima, a mnogo manje prema “svojim” političarima. Jer vidimo svi do čega nas je takav pristup doveo”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: