URA: Napad na člana Progresa monstruozan, policija i tužilaštvo hitno da procesuiraju počionioca

,,Tražimo da Uprava policije (UP) i tužilaštvo hitno pronađu i procesuiraju odgovorna lica. Iako vjerujemo da su počinioci ovakvog zlodjela manjina u crnogorskom društvu, ne možemo ostati nijemi na signale upozorenja koje nam ovakvi događaji šalju“

3324 pregleda 93 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

Napad koji se sinoć dogodio na jednog od članova LGBT Forum Progresa je monstruozan i govori mnogo o stanju svijesti naših građana, a ukoliko ne počnemo da pokazujemo širinu i razumijevanje, ne zaslužujemo da se nazivamo ljudima”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA povodom sinoćnjeg napada na jednog od štićenika Skloništa za LGBTIQ osobe i člana LGBT Forum Progresa.

Kako su kazali iz te partije, nacionalna, vjerska, politička ili bilo koja druga ubjeđenja moramo biti po strani.

,,Dosta je bilo primitivizma. Dehumanizacija mora da prestane. Svjedoci smo da je trenutna politička situacija u državi tenzična, ali bilo koji izbori i bilo koja vlast, ne smiju biti iznad ljudskih prava. Ona se moraju poštovati bez izuzetka“, navode iz URE.

Iz Građanskog pokreta URA apelovali su na nadležne da što se što prije upuste u rješavanje ovog slučaja.

,,Tražimo da Uprava policije (UP) i tužilaštvo hitno pronađu i procesuiraju odgovorna lica. Iako vjerujemo da su počinioci ovakvog zlodjela manjina u crnogorskom društvu, ne možemo ostati nijemi na signale upozorenja koje nam ovakvi događaji šalju“, zaključuju iz URE.

Bonus video: