Danilović: Đukanović bio i ostao najbolji đak najgorih devedesetih

"Da sam mlađi rekao bih da se radi o političkom mučeniku čiji demokratski pogled na svijet niko ne razumije", kazao je funkcioner Ujedinjene Crne Gore

5891 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović bio je i ostao najbolji đak najgorih devedesetih godina, poručio je funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Danilović je reagovao povodom izjave Đukanovića da Srbija ponovo širi mržnju "prema svemu crnogorskom".

"Prema Đukanovićevim riječima, ono što se iz zvaničnog Beograda radilo devedesetih godina 20. vijeka prema Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu..., to se danas radi prema Crnoj Gori. Da sam mlađi rekao bih da se radi o političkom mučeniku čiji demokratski pogled na svijet niko ne razumije. Nažalost, mladost mi je prošla pod Đukanovićevom čizmom. Tako, prema mojim riječima; ono što se iz zvaničnog Beograda i zvanične Podgorice radilo devedesetih godina 20. vijeka prema Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu..., to se do danas radilo i prema Crnoj Gori, uz punu saglasnost Mila Đukanovića", poručio je Danilović.

"A može i ovako; ono što se iz zvaničnog Beograda radilo devedesetih godina 20. vijeka prema Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu..., to je Đukanović nastavio da radi vlastitom narodu. Ili ovako; ono što se iz zvaničnog Beograda radilo devedesetih godina 20. vijeka prema Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu... to je Đukanović podržavao svim srcem i dopunjavao orginalnostima koje su ga držale na vlasti trideset godina... Na kraju: to što se radilo nekad iz 'zajedničkog, zvaničnog Beograda' danas se radi sa zvaničnog Cetinja od istog zvaničnika one i ove vlasti. Đukanović je zaboravio da se dobro poznajemo", poručio je Danilović.

Bonus video: