Vučurović: Đukanović pokušava da podigne tenzije, spreman je za političku penziju

"Ne kapira da je priča o ugroženosti Crne Gore, opasnosti od Srbije i Vučića... potpuno promašena i deplasirana i da takvi spinovi i neistine više ne prolaze ni kod najtvrđih glasača DPS"

13380 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Vučurović, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Vučurović, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović zreo je za odlazak u političku penziju, a suočen sa krahom DPS u Nikšiću, nastavlja sa izjavama kojima pokušava da podigne tenzije, saopštio je poslanik Demoratskog fronta Jovan Vučurović.

Đukanović je kazao da Srbija "nevjerovatno uporno radi u korist svoje štete", te da je sada pušten duh mržnje iz boce prema Crnoj Gori i svemu što je crnogorsko, zbog čega su odnosi između dvije države danas na najnižem mogućem nivou.

"On i dio njegovih pristalica su jedini koji danas šire mržnju po Crnoj Gori, tako da je politički priglupo ponovo igrati na istu kartu antisrpstva, antipravislovlja, montenegrinstva. Očigledno je da, iako iskusan političar i manipulator, Đukanović gubi kompas i ne kapira da je priča o ugroženosti Crne Gore, opasnosti od Srbije i Vučića... potpuno promašena i deplasirana i da takvi spinovi i neistine više ne prolaze ni kod najtvrđih glasača DPS", naveo je Vučurović.

Dodaje da će poraz DPS-a u Nikšiću, Đukanoviću "pokazati promašenost politike koju zastupa".

"Takođe, njegov strah od pobjede Koalicije Za budućnost Nikšića je logičan iz više razloga. Prije svega, to znači odlazak DPS i satelita u prošlost, ali i znak da strukture koje žele korjenite, energične i odlučne promjene, posebno u tužilaštvu i sudstvu, postaju dominantne. A pominjanje vladavine prava, razumljivo, kod Đukanovića budi strah jer će pravda zakucati na vrata svih koji su uništavali i pljačkali Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju Vučurovića.

Bonus video: