Suveru medalja za zasluge države

Đukanović je naglasio da je Suver dao značajan doprinos međudržavnim odnosima Crne Gore i Turske, posebno u vrijeme njegovog mandata počasnog konzula u Istanbulu kao i kroz angažovanje u fondaciji Marmara koja je imala važne inicijative za Crnu Goru i region

5884 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Medalja za zasluge države Crne Gore uručena je dugogodišnjem počasnom konzulu Crne Gore u Istanbulu i aktuelnom počasnom konzulu u oblasti Balikesir Akanu Suveru od strane predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Đukanović je naglasio da je Suver dao značajan doprinos međudržavnim odnosima Crne Gore i Turske, posebno u vrijeme njegovog mandata počasnog konzula u Istanbulu kao i kroz angažovanje u fondaciji Marmara koja je imala važne inicijative za Crnu Goru i region.

On je iskazao zadovoljstvo što će i nakon otvaranja Generalnog konzulata Crne Gore u Turskoj, čime je prestao angažman počasnog konzula za oblast Istanbula, Suver biti u prilici da sa nove pozicije nastavi da snažno doprinos razvoju odnosa dvije države.

Ovom prilikom, on je je čestitao Suveru i na dobijanju crnogorskog pasoša, što je "više nego zasluženi čin uvažavanja države Crne Gore, koji potvrđuje visoki kvalitet odnosa i učvršćeno prijateljstvo dvije zemlje"

Suver i Đukanović
Suver i Đukanovićfoto: Predsjednik.me

Suver je podjsetio da je u proteklih dvanest godina radio svim srcem za Crnu Goru, kao i da mu je zadovoljstvo "što je predsjednik Đukanović sada i njegov predsjednik"

On je Đukanoviću uručio pozivno pismo za učešće na 24. Euroazijskom ekonomskom samitu na ljeto u Istanbulu, što je primljeno sa zahvalnošću i s očekivanjem da će situacija uslovljena pandemijom omogućiti njegovu realizaciju.

Bonus video: