Nostieljka liste u posjeti rudniku boksita

Damjanović: Uniprom konkretan primjer uspješne saradnje lokalne vlasti i privrednika

"Mi smo svjesni da je u Nikšiću mnogo urađeno, ali takođe smo i svjesni trenutnih problema koji se tiču ekonomije, koji se tiču visoke stope nezaposlenosti i upravo zapošljavanje će biti centar programa Evropskog tima za Nikšić"

9678 pregleda 51 reakcija 51 komentar(a)
Damjanović, Foto: Svetlana Mandić
Damjanović, Foto: Svetlana Mandić

Nosilac liste za Evropski tim Nikšić Sanja Damjanović posjetila je kompaniju Uniprom, saopšteno je iz te izborne liste.

Ona je saopštila da je Uniprom konkretan primjer uspješne saradnje lokalne vlasti i privrednika.

"Naš cilj je da koristimo pametno naše prirodne resurse i da stimulišemo investitore da zapošljavaju naše građane. Mi smo svjesni da je u Nikšiću mnogo urađeno, ali takođe smo i svjesni trenutnih problema koji se tiču ekonomije, koji se tiču visoke stope nezaposlenosti i upravo zapošljavanje će biti centar programa Evropskog tima za Nikšić", ponovila je Damjanović.

Prema njenim riječima, Evropski tim za Nikšić će nakon što osvoji vlast 14. marta najveći dio svog vremena posvetiti smanjuju stope nezaposlenosti.

"Ono što naš program nudi jeste niz konkretnih projekata instrumenata, ali takođe planiramo i podsticajne mjere olakšice kako bi stimulisali naše privrednike da se razvijaju i da otvaraju nova radna mjesta za naše građane. Takođe, želimo da podstaknemo svakog građanina koji želi da pokrene privatni biznis jer znamo da su mikro, mala i srednja preduzeća centralni dio moderne ekonomije", naglasila je Damjanović.

Ona je pozvala građane da zajedno rade na formiranju podsticajnog ambijenta za kreiranje biznisa i investicije.

"Nakon 14. marta kada pobijedimo radićemo zajedno i mijenjaćemo naš Nikšić nabolje", zaključila je Damjanović.

Preporučujemo za Vas