Lasica: Punim srcem za Nikšić

Dodaje da je nedopustivo da Nikšić, kao drugi najveći grad u državi nema šampiona u kolektivnom sportu i da su rijetke godine kad grad osjeti duh evropskih takmičenja

4522 pregleda 19 komentar(a)
Marko Lasica, Foto: SDP
Marko Lasica, Foto: SDP

Nikšić opet mora biti centar, ne samo crnogorskog, nego i regionalnog sporta, ističe rukometni reprezentativac Marko Lasica, ujedno i kandidat za odbornika sa liste “SDP – Srcem za Nikšić”.

"Mnoge Nikšićanke i Nikšićani su među najboljim sportistima ne samo u našoj zemlji, ali za sve nas moraju postojati uslovi da se bavimo vrhunskim sportom i u našem gradu", kazao je Lasica.

Dodaje da je nedopustivo da Nikšić, kao drugi najveći grad u državi nema šampiona u kolektivnom sportu i da su rijetke godine kad grad osjeti duh evropskih takmičenja.

"Zbog toga nam je potreban drugačiji pristup i način rada. Nikšiću je potrebna integracija sportskih kolektiva, Opštine i uspješnih privrednika, kako bi napravili najbolje uslove za bavljanje profesionalnim sportom. Kad u našem gradu opet budu stasavali igrači i igračice iz evropskih liga šampiona, onda ćemo biti sigurni da smo povratili nikšićki sport na mjesto kojem pripada", ističe Lasica.

Dodaje da sport treba otvoriti za sve mlade ljude, kojima bavljenje sportom ne smije zavisiti od toga da li njihovi roditelji imaju novca da plate za treninge.

"Naša djeca moraju dobiti odgovarajuću opremu, sportsko obrazovanje, mogućnost da se takmiče sa vršnjacima i u Crnoj Gori i inostranstvu, jer će kroz bavljenje sportom postati dobri ljudi koje će krasiti vrijednosti solidarnosti, drugarstva i humanosti", kazao je.

Dalje navodi da nekoliko hiljada aktivnih sportista, u preko 65 klubova u gradu moraju imati sve uslove za nesmetano bavljenje sportom i evropske uslove kako bi postizali najbolje rezultate.

Lasica ističe da je njegova poruka za sve one koji još uvijek ne mogu da se odluče da glasaju srcem.

"Kako bi se sa punih nikšićkih tribina opet začuo huk koji nas je sve vodio do pobjeda i titula", dodaje Lasica.

"Zbog sportista koji su najbolje što naš grad ima, potreban nam je lavovski pogodak 14-tog marta! Zbog toga punim srcem za Nikšić - lavovski, nikšićki i crnogorski - podržite listu “SDP - Srcem za Nikšić", zaključio je.

Bonus video: