Udruženje boraca ratova od 1990. podržalo koaliciju "Za budućnost Nikšića": Đukanovićeva vlast se potčinila Hrvatskoj

"Ciljano to činimo na dan kada su prije 17 godina, u Nikšić dopremljeni posmrtni ostaci vojnika JNA iz Nikšića i Šavnika svirepo umorenih 1992. godine u splitskom logoru 'Lora'. Niko iz državnog vrha Crne Gore nije došao da se pokloni nihovim sjenima"

9060 pregleda 143 reakcija 29 komentar(a)
Nikolić, Foto: Svetlana Mandić
Nikolić, Foto: Svetlana Mandić

Udruženje boraca ratova od 1990. godine na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću podržaće koaliciju "Za budućnost Nikšića".

Koaliciju Demokratski front (DF), Socijalistička narodna partija (SNP), Pokret za život Nikšića, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija, Srpska radikalna stranka i Pokret penzionera i invalida rada i Socijalisti Crne Gore.

"Ciljano to činimo na dan kada su prije 17 godina, u Nikšić dopremljeni posmrtni ostaci vojnika JNA iz Nikšića i Šavnika svirepo umorenih 1992. godine u splitskom logoru 'Lora'. Niko iz državnog vrha Crne Gore nije došao da se pokloni nihovim sjenima. Crnogorska vlast je počinila novi zločin nad njima 2006. godine stavljanjem državnog pečata na sporazum crnogorskog i hrvatskog tužilaštva kojim se negira postojanje crnogorskih vojnika-žrtava hrvatskih ratnih zločinaca. Tim sramnim činom vlast Mila Đukanovića se zvanično potčinila Hrvatskoj i izdala svoje borce koje je 1991. poslala u rat“, kazao je Radan Nikolić, predsjednik Udruženje boraca ratova od 1990. godine.

Obećao je saborcima i porodicama palih boraca da će učiniti sve da se po smjeni vlasti u Nikšiću ispravi nepravda.

"Da u oslobođenom Nikšiću imate ugled i brigu koje zaslužujete. Insistiraćemo da predmet posebne pažnje nove vlasti budu roditelji i djeca palih boraca i ratni vojni invalidi kojima bi Centar za socijalni rad, Zavod za zapošljavanje i nadležne opštinske službe bile na usluzi. Nedopustivo je da nepokretna majka palog borca ne može ostvariti pravo na tuđu pomoć i njegu, da se odbijaju molbe oboljelih roditelja palih boraca i ratnih vojnih invalida za pomoć za nabavku ljekova, isto kao što je nedopustivo da djeca palih boraca i njihove porodice zbog nezaposlenosti postaju socijalni slučajevi i napuštaju Nikšić", kazao je Nikolić.

Pozvao je Nikšićanke i Nikšićane da ne propuste šansu da svojim glasom obezbijede bolje sjutra i da svoj glas na predstojećim izborima daju koaliciji "Za budućnost Nikšića".

"Nije teško izabrati između civilizacije i šume, pravne države i bezakonja, ekonomskog prosperiteta i propasti, svog i tuđeg interesa, dostojanstva i poniženja, sigurnosti i straha, ljubavi i mržnje. Sve je jasno. Što slabiji DPS (Demokratska partija socijalista) i njegovi koalicioni privesci, to jači Nikšić i Crna Gora. Zato, masovno, slobodno i dostojanstveno na izbore 14. marta. Naša pobjeda je izvjesna", poručio je Nikolić.

Nosilac liste "Za budućnost Nikšića" Marko Kovačević zahvalio se Udruženju na podršci i kazao da su oni koji su na poziv države bili spremni da rizikuju i daju sopstveni život bili gurnuti na marginu i čak proglašeni i za izdajnike.

Kovačević
Kovačevićfoto: Svetlana Mandić

"A oni koji su opljačkali Nikšić i Crnu Goru, koji su uništili sve fabrike, koji su sveli broj radnih mjesta u industriji na minimum, oni su proglasili sebe za patriote. Od 14. marta u Nikšiću, kada broj 4 bude apsolutni pobjednik izbora, ovi ljudi će dobiti ono mjesto koje im pripada i moći će u Nikšiću normalno da grade i rade za sebe i svoju porodicu, a tako će biti i za sve druge građane Nikšća. Nazivaćemo stvari pravim imenima – one koji su bili patriote i borci za ovu zemlju nazivaćemo tako, a one koji su ovu zemlju opljačkali postupaćemo sa njima u skladu sa zakonom i Ustavom i mislim da će svako dobiti ono mjesto koje mu pripada", kazao je Kovačević.

Bonus video: